Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Strategisch adviseur

Solliciteer uiterlijk donderdag 13 april
Overveen 32 - 36 uur 4.447 - 6.103 WO

Strategisch adviseren vanuit autonomie, verbinding en charisma. Passen deze woorden bij jouw profiel? Lees dan verder!

Wat ga je als strategisch adviseur doen?

Als strategisch adviseur vervul je een verbindende, coördinerende en adviserende rol tussen organisatie en bestuur. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over organisatiebrede strategische onderwerpen. Je werkt voor de burgemeester en voor het college, waarbij je de strategische adviesrol van de gemeentesecretaris versterkt door hem te ondersteunen in de doorontwikkeling en innovatie van de gehele organisatie. Daarnaast vind je je weg binnen de politieke en ambtelijke context en heb je oog voor de samenwerking met regionale partners.

Met een integrale bestuurlijke blik draag je bij aan de opstelling en periodieke evaluatie van het collegeprogramma. Je houdt je bezig met de verbonden partijen, organisatiebrede onderzoeken en het inkoopproces. Je adviseert over het bestuurlijk proces. Daarbij houd je rekening met de aandachtspunten uit de vergaderingen van gemeenteraad en commissies. Als regisseur bewaak en verbeter je de kwaliteit van het proces. Je zorgt er onder andere voor dat de bestuurlijke lange termijn agenda bekend is en actueel gehouden wordt. Hierbij werkt je nauw samen met de bestuursondersteuner binnen het secretariaat en met de griffie. 

Je bent een klankbord voor bestuur en managementteam waarbij het vooral gaat om onderwerpen en ontwikkelingen die de domeinen overstijgen. Je denkt mee over beleid en proces waarbij de inhoudelijke verantwoordelijkheid ligt bij het management en de beleidsadviseurs van de diverse domeinen. Als strategisch adviseur inspireer je, stel je kritische vragen en toon je lef om ambities te vertalen naar duidelijke keuzen en uitvoering. Daarnaast kan je vanuit je rol ook zelf optreden als manager van programma’s en domein overstijgende projecten.

Hoe ziet je team eruit?

Je bent samen met de 2 concerncontrollers onderdeel van het team bedrijfscontrol en strategie direct gelieerd aan de gemeentesecretaris. Je staat met deze rol midden in de organisatie. Het team draagt bij aan de beheersing van de organisatie. Het gaat hierbij om control gericht op de relatie tussen doelen, middelen en effecten (effectiviteits- en efficiencyvraagstukken). Ook richt het team zich op organisatie brede strategische onderwerpen en vervult een verbindende, coördinerende en adviserende rol tussen bestuur en organisatie.

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal.

Wie ben jij?

Je houdt ervan om te werken in een spannende en dynamische politieke omgeving. Omdat je adviseert vanuit je autonomie, lef en charisma weet je mensen te verbinden en aan te moedigen tot beslissen. Je inspireert anderen door je stevige eigen visie, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid. Je kunt kritische vragen stellen op een manier dat je zowel intern en extern aanzet tot nadenken en doorpakken. Verder beschik je over:

  • Wo-werk- en -denkniveau, bijvoorbeeld richting Bestuurskunde of Politicologie;
  • Minimaal 4 jaar werkervaring, met relevante ervaring in het strategisch adviseren in een politiek omgeving.  
  • Je vindt je weg binnen een-complexe— politieke en ambtelijke context. Gericht op ontwikkeling en resultaat, kansen zien en verzilveren. Je denkt en je doet.
  • Tot slot ben je flexibel in je werktijden in verband met commissie- en raadsvergaderingen in de avond.

 Wat bieden wij?

  • Een salaris van maximaal € 6.103,- (schaal 12 o.b.v. 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Flexibele werktijden;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Meer weten? 

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Paul Dubbe, Gemeentesecretaris, op 023-5225590  of  via p.dubbe@bloemendaal.nl  

Solliciteren?

Stuur je CV en motivatie uiterlijk 26 maart. Wanneer wij eerder een geschikte kandidaat hebben gevonden, dan sluit de vacature ook eerder. Wacht dus niet te lang met reageren. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Paul Dubbe van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.