Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Vergunningverlener Wabo

Solliciteer uiterlijk vrijdag 12 mei
Overveen 24 - 36 uur 2.865 - 4.208 HBO · MBO+

Wil je bijdragen aan een vitale, veilige en leefbare omgeving bij een prachtige groene gemeente? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als vergunningverlener ben jij dé specialist op het gebied van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Jij bent de casemanager en vergunningverlener van alle aanvragen die in jouw portefeuille zitten. Dat zijn diverse projecten, van kleine dakkapellen tot grootschalige, vaak politiek gevoelige bouwprojecten. Het is deze variatie die jouw werk zo leuk en boeiend maakt!

Jij hebt bijvoorbeeld ervaring met het nauwkeurig beoordelen van verschillende soorten bouwplannen. Dankzij jouw vakkennis en oog voor detail, weet jij elke aanvraag (technisch en juridisch) tot in de puntjes te beoordelen. Jij houdt daarbij scherp in de gaten of aanvragen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en bewaakt de beslistermijnen. Voldoet een plan niet aan alle voorwaarden en regels? Geen probleem. Met jouw communicatieve vaardigheden weet jij alle betrokken partijen te verbinden, te enthousiasmeren en te motiveren om samen tot een haalbaar bouwplan te komen. Jij pakt en houdt de regie op het proces en doet dit met een dienstverlenende en positieve houding. Want jij begrijpt als geen ander dat elk (ver)bouwplan uniek is en vraagt om een persoonlijke benadering.

Hoe ziet het team Inwoners, Ondernemers en Vergunningen (IOV) eruit?

Ons team bestaat uit vergunningverleners/casemanagers, juristen, toezichthouders en administratieve ondersteuners. We werken nauw samen, de sfeer is informeel, positief en de lijnen met het bestuur zijn kort. Het ambitieniveau is hoog en we staan voor een aantal leuke uitdagingen (zoals de komst van de Omgevingswet) waarbij we jouw input graag willen horen!

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal.

Wat vragen we van jou?

  • Een opleiding op hbo-niveau in een relevante richting (Bouwkunde, Ruimtelijke ordening en/of Omgevingsecht/ fysieke leefomgeving) of een mbo+ opleiding met aantoonbare ervaring en deskundigheid op hbo-niveau;
  • Een afgeronde opleiding AWB 1/ BOB;
  • Minimaal 2 jaar ervaring als vergunningverlener of vergelijkbare functie in het ruimtelijk domein bij een overheidsorganisatie.

Kandidaten met minder ervaring of zonder AWB 1-opleiding worden ook uitgenodigd om te reageren.

Wat bieden wij?

  • Een leuke functie van 24 á 36 uur (het exacte aantal uren is in overleg) met een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 4.208,-- (functieschaal 9) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring is een arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% mogelijk;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Flexibele werktijden;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Vivianne Lückers, Teammanager Inwoners, Ondernemers en Vergunningen, op (023) 5225579 of v.luckers@bloemendaal.nl. Of met Michiel van Oudenaarde, Wabo casemanager, (023) 5225690.

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met 28 maart t.a.v. Vivianne Lückers. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Vivianne Luckers van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.