Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Junior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

Solliciteer uiterlijk vrijdag 23 juni
Overveen 32 - 36 uur 3.396 - 5.009

Wil je werken bij de lokale overheid op het gebied van ruimtelijke ordening? En wil je je carrière starten met een op maat gemaakt opleidingstraject, dat je volgt naast je werk? Dan is dit je kans! 

Wat ga je als Junior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening doen?

Als Junior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening word je opgeleid als één van onze adviseurs op het gebied van ruimtelijke ordening. Binnen het brede terrein van ruimtelijke ordening vallen ook beleidsterreinen zoals economische zaken, volkshuisvesting en duurzaamheid. Je gaat met initiatiefnemers in gesprek over ruimtelijke initiatieven en begeleidt ruimtelijke procedures. Daarbij heb je direct contact met het gemeentebestuur en met betrokkenen. In het samenspel met de betrokkenen probeer je voor elk plan of vraag de beste oplossing te vinden. Het organiseren van informatiebijeenkomsten kan hiervan onderdeel uitmaken. Je stelt met je collega’s de Omgevingsvisie op en adviseert het bestuur, initiatiefnemers en inwoners over dit beleid. Je vertegenwoordigt de gemeente in regionaal overleg. Of je helpt bij de huisvesting van statushouders in de gemeente. Kortom, het is een afwisselende en uitdagende functie!

Wij investeren graag in jouw ontwikkeling!

Wij bieden een maatwerk opleidingstraject aan. We gaan hiervoor met jou in gesprek om te komen tot een traject dat goed past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Het ontwikkeltraject kan bestaan uit trainingen, persoonlijke begeleiding en coaching. We bekijken met jou wat er nodig is. Gedurende het eerste jaar word je begeleid door één van onze coördinatoren van het team. Na je ontwikkeling als junior word je benoemd tot Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.

Waarom werken bij gemeente Bloemendaal?

Werken bij de gemeente Bloemendaal is uitdagend en inspirerend. Je werkt in een overzichtelijke organisatie (ca. 180 medewerkers) waar iedereen elkaar kent en de lijnen kort zijn. De sfeer is informeel en je hebt directe contacten met de gemeentebestuurders. Dit betekent dat je vaak overlegt met de wethouder en hem/haar adviseert. Je krijgt dus veel eigen verantwoordelijkheid. Als nieuwe collega leer je snel veel mensen kennen door onze lunches, borrels en trainingen. 

Samenwerking met de gemeente Heemstede

De gemeenten Bloemendaal en Heemstede werken ambtelijk samen. Zo werken de teams bedrijfsvoering voor beide gemeenten. Als Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening werk je voornamelijk voor Bloemendaal. Maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking met Heemstede op. Dus voor sommige projecten werk je ook samen met de gemeente Heemstede. Dit maakt je werkveld uitgebreider en uitdagender. 

Hoe ziet het team Omgevingsbeleid eruit?

Je werkt samen in een team van 15 enthousiaste collega’s binnen het team Omgevingsbeleid. Het team ontwikkelt ruimtelijk beleid en begeleidt ruimtelijke procedures en ontwikkelingen in Bloemendaal. Het team bestaat onder meer uit beleidsmedewerkers, planologen en projectmanagers. De komende periode werken wij toe naar het implementeren van de Omgevingswet en de Energietransitie. Daarbij is integraal werken en aandacht voor participatie van groot belang. Het team is onderdeel van het domein Fysieke Leefomgeving. Meer informatie over de gemeentelijke projecten kan je vinden op www.bloemendaal.nl/projecten

Waar beschik je over?

 • Relevante hbo- of wo-opleiding (of bijna afgestudeerd); 
 • Gevoel voor politieke verhoudingen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede adviesvaardigheden. Je hebt de potentie een stevige gesprekspartner te zijn omdat je direct contact hebt met het bestuur en betrokkenen. Omgaan met tegengestelde belangen vind je een mooie uitdaging;
 • Het naar buiten gaan en initiatief nemen om in contact te komen gaat je goed af. 


Wat bieden wij?

 • Een functie voor 32 tot 36 uur in de week.
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal € 3.167,- bruto per maand (schaal 9) en maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10) voor 36 uur per week. Ben je een starter of beschik je nog over weinig werkervaring? Dan bieden wij schaal 9 met een aantrekkelijk startsalaris. Na het ontwikkeltraject word je benoemd als Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en word je bevorderd naar schaal 10 (met daarbij een extra periodiek). 
 • Een maatwerk ontwikkeltraject op het gebied van ruimtelijke ordening.
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.


Wil je meer informatie?

Neem dan contact op Michiel Pijpers, coördinator omgevingsplannen (023) 5225785 of Rob Everaadt, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, (023) 522 5671.

Reageren?

Solliciteren kan tot en met 25 juni t.a.v. Michiel Pijpers. We kijken uit naar je reactie!

Een CV is voldoende om te solliciteren. Wil je graag je CV toelichten? Dan kan dat natuurlijk ook. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. We kijken uit naar je reactie!


Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Michiel Pijpers van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.