Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Traineeship (4 plekken)

Solliciteer uiterlijk maandag 7 augustus
Heemstede 36 uur

Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar een uitdagende start van je carrière? Wil jij 1,5 jaar lang binnenkijken bij twee gemeenten en zo een goed beeld krijgen van het werken bij de (lokale) overheid? Dan is een traineeship bij de gemeenten Heemstede en Bloemendaal iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als trainee bij de samenwerkende gemeenten Bloemendaal en Heemstede krijg je de kans om in 1,5 jaar tijd kennis te maken met verschillende onderdelen van beide organisaties. Je werkt aan uiteenlopende opdrachten bij meerdere afdelingen. Voordat het traineeship start, presenteren wij alle opdrachten aan jou en kies je zelf bij welke afdeling je als eerste aan de slag wilt gaan. Omgevingsvisie, onderwijshuisvesting, inclusie, inkoop, beleid openbare ruimte, aanbod sociale huurwoningen, of werken aan een vooronderzoek op het gebied van ICT? Dit zijn een paar voorbeelden van de (maatschappelijke) onderwerpen waar je uit kunt kiezen. Naast jou zijn er nog 3 trainees, waar je samen mee optrekt. Met z’n vieren gaan jullie ook aan de slag met een leuke opdracht over de organisatieontwikkeling.

Tijdens het traineeship word je intern begeleid door ervaren collega’s. Maar dat is nog niet alles. We bieden je ook het ontwikkelprogramma van New Public aan. Zij zijn een gespecialiseerd traineebureau voor ambitieuze, jonge talenten bij de lokale overheid. Eens in de twee weken kom je samen met een groep trainees van andere gemeenten (naast je 3 medetrainees van Bloemendaal en Heemstede). Tijdens deze opleidingsdagen wordt persoonlijk leiderschap en veranderkracht afgewisseld met praktische vaardigheden. Niet in een klassiek klasje, maar in de vorm van serious games, masterclasses en interactieve sessies. Zo krijgt jouw ontwikkeling een grote boost en ben je na 1,5 jaar klaargestoomd voor een mooie baan bij de overheid, hopelijk bij ons!

Kortom, een traineeship dat draait om inhoud, ontwikkeling, ontmoeting en vooral plezier!

Waarom een traineeship bij de gemeenten Bloemendaal en Heemstede?

Bij kleinere gemeenten zoals Heemstede en Bloemendaal heb je te maken met alle aspecten van het gemeentelijke werkveld. Geen dag is hetzelfde. Je werkzaamheden als trainee zijn heel divers. Er zijn leuke en uitdagende projecten, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Je werkt dichtbij de politiek; je loopt zo bij de burgemeester of wethouders naar binnen. De communicatielijnen in beide organisaties zijn kort.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding
 • Je staat aan het begin van je carrière (maximaal 2 jaar werkervaring)
 • Je hebt affiniteit met de (lokale) overheid en de publieke sector
 • Je bent leergierig, communicatief vaardig en je kunt goed samenwerken
 • Je bent in staat om in een opdracht de regie te voeren, waarbij je met verschillende zaken tegelijk bezig kunt zijn en goed kunt prioriteren

Wat bieden wij?

 • Een uitdagend traineeship van 1,5 jaar bij twee gemeenten
 • Een salaris van €3.167,- bruto per maand (schaal 9) o.b.v. 36 uur
 • De kans om jezelf breed te ontwikkelen door te werken aan uiteenlopende opdrachten in combinatie met een ontwikkelprogramma bij een gespecialiseerd traineebureau
 • Een vaste interne en externe begeleider
 • Een inspirerende werkomgeving met ervaren en betrokken collega’s

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Anne Vlasveld (HR adviseur) via 023-5485859 of Irene Bakker Schut (HR adviseur) via 023-5485659.

Heb je interesse?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 25 juni door jezelf voor te stellen op een manier die bij jou past (kort filmpje, infographic, presentatie of iets anders). Vertel hierin kort iets over jezelf, over je opleiding en eventuele werkervaring, en over je motivatie voor het traineeship. Mail het bestand waarin je jezelf voorstelt naar vacatures@heemstede.nl of vacatures@bloemendaal.nl met als onderwerp 'Sollicitatie traineeship'. Team HRM werkt voor beide gemeenten; het maakt daarom niet uit of je naar Bloemendaal of naar Heemstede mailt.

Het selectieproces ziet er daarna als volgt uit:

 • Stap 1: Je ontvangt per mail een uitnodiging om een aantal online games te doen van BrainsFirst (https://www.brainsfirst.com/nl/). We vertellen je hier meer over via de mail.
 • Stap 2: We maken kort online kennis met alle kandidaten (of met een selectie als er veel kandidaten zijn).
 • Stap 3: We presenteren alle opdrachten aan de kandidaten. Daarna geef je zelf aan naar welke opdrachten je voorkeur uit gaat.
 • Stap 4: We maken de definitieve selectie van de 4 trainees, die in september met het traineeship gaan starten. 

Deze vacature staat zowel op Werken bij Bloemendaal als op Werken bij Heemstede. Neem op beide sites een kijkje om een goed beeld te krijgen van het werken bij beide gemeenten.

Locaties: Overveen en Heemstede

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Anne Vlasveld van Gemeente Heemstede

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.