Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Senior Jurist / Projectleider Omgevingsplan

Solliciteer uiterlijk dinsdag 5 december
Overveen 28 - 36 uur 4.020 - 5.725 WO

Wil jij als ervaren jurist aan de slag met de nieuwe omgevingswet? En doe je dat het liefst met collega’s die bezig zijn met ruimtelijke procedures in een organisatie met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid?

Wat ga je doen als Senior Jurist/Projectleider Omgevingsplan?

In deze functie ben je werkzaam op het terrein van het omgevingsrecht binnen het domein fysieke leefomgeving. Jouw belangrijkste taak voor de komende jaren is het opstellen van het nieuwe omgevingsplan waarmee de huidige bestemmingsplannen en beleidsregels worden omgezet en geactualiseerd. Je bent integraal verantwoordelijk voor de uitvoering van de projectopdracht (proces en resultaat) en geeft leiding aan het projectteam. Je zorgt voor een handboek Omgevingsplan en ontwikkelt een strategie voor de transitiefase richting het gebiedsdekkende Omgevingsplan. Een onderdeel daarvan is de participatie met de inwoners van Bloemendaal. 

Verder volg je nauwlettend de ontwikkelingen in de rechtspraak over de Omgevingswet. Je adviseert de organisatie over de gevolgen en de mogelijkheden. Ook vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwarencommissie, rechtbank en bij de Raad van State. 

Vanwege je werkervaring ben je de sparringpartner voor de planologen en voor de juristen binnen het domein op het gebied van omgevingsrecht en aanverwante onderwerpen zoals juridische ontwikkelingen rond de energietransitie. 

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Haarlem en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is

open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal.

Hoe ziet het team Omgevingsbeleid eruit?

Het Team Omgevingsbeleid bestaat uit ruim 15 collega’s, planologen en beleidsmedewerkers op het gebied van onder meer verkeer en duurzaamheid. Er wordt nauw samengewerkt met de juristen van het team omgevingsvergunningen, toezicht en handhaving. 

Waar beschik je over?

Wij zoeken een enthousiaste, ervaren en dienstverlenende jurist. Een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen is daarbij van belang. 

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau;
 • Goede kennis van de Omgevingswet;
 • Kennis en ruime praktijkervaring met projectmatig werken en projectmanagement;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; 
 • Je bent in staat integraal te werken, zowel inhoudelijk als politiek; bestuurlijk; maatschappelijk en financieel.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 28 tot 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.725,- (functieschaal 11) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring; Beschik je nog niet over ruime relevante werkervaring? Dan gaan we graag met je in gesprek om te bekijken of je met extra ondersteuning kunt groeien in de functie. Daarbij past dan een passend aanvangssalaris.
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Michiel Pijpers, coördinator/senior beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en Projecten (023) 522 5785 of Vivianne Lückers, teamleider Omgevingsvergunningen, Toezicht en Handhaving (023) 522 5579. 

Wil je reageren?

Leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 12 november 2023. Wij kijken uit naar je reactie! Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. 

We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Michiel Pijpers van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.