Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Landschap

Solliciteer uiterlijk woensdag 15 november
Overveen 28 - 36 uur 3.719 - 5.366 HBO · WO

Ambieer je een brede beleidsfunctie in een organisatie met korte lijnen? Word je enthousiast van een gevarieerd landschap van strand, duinen en polder, bekend om hoge natuurwaarden (Natura2000) en historische landgoederen? Dan is dit je kans!

Wat ga je doen als Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Landschap?

In deze uitdagende functie hou jij je bezig met uiteenlopende projecten in het landelijk gebied van de gemeente Bloemendaal. De focus ligt op het versterken van het landschap en het klimaatadaptief maken van de openbare ruimte. De projecten komen voort uit regionale samenwerkingsafspraken en provinciaal beleid. Je neemt deel aan de provinciale projectgroep en zorgt als trekker voor integrale inbreng vanuit de regiogemeenten. Je begeleidt gemeentelijke projecten in de binnenduinrand en bent secretaris van het bestuurlijk overleg in de regio.   

Je adviseert ons bestuur, initiatiefnemers en inwoners over jouw taakveld. Je verzorgt de ambtelijke ondersteuning voor het bestuurlijk overleg in de regio over jouw taakveld. Projecten stem je intern en regionaal af. Je doorziet de complexiteit van projecten en uiteenlopende maatschappelijke en bestuurlijke belangen. Je verbindt, handelt proactief en analyseert.

Kortom, je hebt een brede rol waarbij je verbindingen legt tussen projecten van de gemeente en de regio en binnen de gemeente met collega’s van beleid en beheer. Kom jij ons team versterken?

Met welke projecten ga je aan de slag?

 • gebiedsproces Zuid-Kennemerland in het kader van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied;
 • regionale acties op het gebied van klimaatadaptatie;
 • visie Nationaal Park 2.0, het realiseren van verbindingen met andere recreatiegebieden zoals het recreatiegebied Spaarnwoude;
 • cultuurhistorische en ecologische samenhang van de landgoederen en buitenplaatsen;
 • landelijk gebied onder het omgevingsplan, omgevingswet.

Regionale samenwerking

De gemeenten Bloemendaal en Heemstede werken ambtelijk samen. Zo werken de teams bedrijfsvoering voor beide gemeenten. Je werkt voornamelijk voor Bloemendaal. Waar mogelijk en nodig zoek je de samenwerking met Heemstede op. Dit geldt voor meerdere van bovenstaande projecten en maakt je werkveld uitgebreider en uitdagender! 

Hoe ziet het team Omgevingsbeleid eruit?

Je maakt deel uit van een dynamisch team Omgevingsbeleid, bestaande uit 15 enthousiaste collega's. . Ons team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van ruimtelijk beleid, begeleiden van ruimtelijke procedures en het stimuleren van ontwikkelingen in Bloemendaal. Samen met beleidsmedewerkers, planologen en projectmanagers werken we aan diverse uitdagende projecten. We streven ernaar om de positie van Bloemendaal in de regio te versterken.

Waarom werken bij Bloemendaal?

Samen met circa 200 collega’s zetten we ons elke dag in voor de inwoners van onze prachtige, groene gemeente! Omdat we een kleinere gemeente zijn, heb je een brede functie met veel eigen verantwoordelijkheid. We zijn een platte organisatie; je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Als nieuwe collega leer je snel veel mensen kennen tijdens diverse meetings en het inwerkprogramma. 

Wat vragen wij? 

 • relevante hbo- of wo-opleiding op het gebied van landschap, klimaatadaptatie en/of ruimtelijke ordening;
 • ervaring met projectmanagement, bij voorkeur binnen het landelijk gebied;
 • beschikken over een relevant netwerk is een pré;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar heb je wel interesse in een beleidsfunctie op het gebied van landschap, natuur, water en bodem, klimaatadaptatie, biodiversiteit, landbouw, erfgoed, infrastructuur en recreatie? Dan nodigen we je ook uit om te solliciteren.

Wat bieden wij?

 • een leuke functie voor 28 tot 36 uur per week;
 • een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een salaris van maximaal € 5.366,- (functieschaal 10a) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel;
 • betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten? 

Neem voor meer informatie contact op met Mirjam Fopma, domeinmanager fysieke leefomgeving of Irma Bakkenhoven, Beleidscoördinator ruimte & regionale samenwerking (023) 5225792.

Wil je reageren?

Solliciteren kan tot en met 26 september 2023 t.a.v. Irma Bakkenhoven. We kijken uit naar je reactie!


Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Mirjam Fopma van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.