Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Afstudeerstage Communicatie

Solliciteer uiterlijk woensdag 15 november
Overveen 32 - 36 uur

Ben jij een vierdejaars hbo-student of een wo-student op het gebied van Contentmarketing, Communicatie of Brand Design? En wil je jouw creativiteit kwijt in het ontwikkelen van een ‘tone of image’? Dan hebben wij een leuke afstudeerplaats voor jou!

Wat ga je doen als afstudeerstagiair?

Consistentie in al onze communicatie-uitingen is essentieel. Op deze manier ontwikkelen we een herkenbare bedrijfspersoonlijkheid. In deze afstudeeropdracht mag je jouw creativiteit laten stromen. Je ontwikkelt voor de gemeenten Heemstede en Bloemendaal namelijk een ‘tone of image’. Dit document beschrijft en laat zien op welke manier we beelden kunnen gebruiken in onze huisstijl. Je ontwikkelt een plan voor het soort beeld dat we gebruiken, maakt ze en richt onze beeldbank in. Zo kan de organisatie consistent en effectief gebruikmaken van ons beeldmateriaal.  Hierbij kijk je naar de uitstraling, positionering en uniformiteit van onze uitingen. Deze beelden kunnen we gebruiken in al onze communicatiemiddelen, zoals onze social mediakanalen, websites en in folders. Help jij ons met het ontwikkelen van onze ‘tone of image’?

Tevens dagen we je uit om de door jouw ontwikkelde ‘tone of image’ te gebruiken in het maken van een corporate film voor beide gemeenten. Op deze manier laten we zien wie we zijn als gemeente en waar we voor staan. Voor creatieve en ondernemende studenten is dit de perfecte afstudeeropdracht.

Hoe ziet een stageweek er uit?

Elke week beginnen we met een teamoverleg waarin we strategie en acties die spelen doornemen. Verder kijk je wat je op de planning hebt staan en deel je de week zelfstandig in. We vinden elkaar op verschillende manieren, op locatie of via teams. 1 keer per week bespreek je de voortgang van je project met je begeleider. Je denkt natuurlijk ook mee met projecten van teamgenoten. En brengt je frisse blik in! Je gaat op pad in beide gemeenten om sfeer te proeven (naar buiten dus!) en overlegt met collega’s over waar de gemeenten voor staan.

Je werkt vanuit meerdere locaties. De ene dag ga je naar het gemeentehuis in Heemstede en de andere dag naar het gemeentehuis in Bloemendaal. En als je je wilt concentreren op jouw afstudeeropdracht, dan kun je dat ook prima thuis doen. Kortom, geen dag is hetzelfde bij Heemstede en Bloemendaal!

Bij Team Communicatie maken wij graag gebruik van ieders creativiteit! Daarbij denken we goed na over de inzet van onze communicatiemiddelen. Ben jij die inspirerende persoon die wij graag zoeken? -Maaike (Online Communicatiemedewerker)

Wie ben je?

  • Student hbo of wo in de richting van Contentmarketing, Communicatie, Brand Design, Communication & Multimedia Design, Marketing, etc.
  • Je bent creatief en je laat dit zien in het maken en vormgeven van beeldmateriaal (foto en film).
  • Je beschikt over relevante kennis over het gebruik en de inzet van beeldmateriaal.
  • Je bent sociaal en je bent niet bang om uitdagingen aan te gaan. Je kijkt kritisch naar onze huidige huisstijl en het gebruik van ons beeldmateriaal. Zo laat je ziet dat je lef hebt!

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende afstudeerstage van minimaal 32 uur per week met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode start bij voorkeur in september!

Wat doet de afdeling Communicatie?

Ons team bestaat uit 8 collega’s en we werken voor twee gemeenten. We maken communicatieplannen voor (grote) projecten en adviseren over onder andere de inzet en ontwikkeling van (online) communicatiemiddelen. Daarnaast beheren we de gemeentelijke websites, we monitoren onze social mediakanalen en we doen aan webcare (we reageren bijvoorbeeld op blogs, Instagram en Facebook). Ook doen we woordvoering voor de burgemeesters en wethouders. We zijn een enthousiast team van collega’s en we maken tijd voor (werk-)plezier

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Wendy van der Veen (Teammanager Communicatie) via 023-5225708.

Heb je interesse?

Solliciteren kan tot en met zondag 24 september t.a.v. Wendy van der Veen. We kijken uit naar je reactie!

Locaties: Overveen en Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Wendy van der Veen van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.