Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Functioneel beheerder belastingapplicatie

Solliciteer uiterlijk maandag 25 september
Overveen 24 - 32 uur 3.396 - 5.009

Ben jij een enthousiaste professional op het gebied van functioneel beheer? Wil je een essentiële rol spelen bij de optimalisatie van belastingapplicaties en een brug vormen tussen gebruikers en technisch beheer?

Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid (GBKZ) voert de belastingheffing uit van de gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. GBKZ is ondergebracht in de organisatie van de gemeente Bloemendaal. Als gevolg van automatisering, aansluiting op landelijke voorzieningen en  maximale digitalisering van onze dienstverlening is de afdeling altijd in beweging. Bij het team Beleid en applicatiebeheer ontstaat een vacature voor functioneel beheerder. Word jij onze nieuwe collega?

Wat ga je doen als functioneel beheerder?

Onze organisatie wordt steeds afhankelijker van alle applicaties. Daarom is jouw rol als functioneel beheerder zo belangrijk. Als functioneel beheerder weet je precies wat een applicatie kan om de gebruiker te ondersteunen in de uitvoering van zijn proces. Je bent de schakel tussen de gebruikers en de technisch applicatiebeheerder. 

Het belastingpakket is een van de belangrijkste applicaties waar GBKZ gebruik van maakt. Als functioneel beheerder zorg je ervoor dat deze applicaties optimaal functioneren. Je bent het aanspreekpunt voor de gebruikers, het technisch beheer, leveranciers en collega-functioneel beheerders. Daarnaast adviseer je over informatie- en gegevensmanagement. Je houdt het overzicht in de technische omgeving, koppelingen met andere applicaties en gegevensstromen. Als functioneel beheerder lever je ook een bijdrage aan projecten of heb je de rol van projectleider. Je houdt je zowel bezig met de beheerkant als met de ontwikkelkant.

Kortom, een afwisselende functie in het hart van onze afdeling!

Waar beschik je over?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het terrein van informatica;
 • Een praktijkgerichte vervolgopleiding applicatiebeheer;
 • Relevante werkervaring;
 • Analytisch en communicatief sterk.
 • Ervaring met gemeentelijke belastingsystemen is een pré.

Hoe ziet het team Beleid en Applicatiebeheer eruit?

Als functioneel beheerder werk je in het team Beleid en Applicatiebeheer. Bij GBKZ heb je 17 collega’s die werken aan de belastingheffing van de gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. We werken samen in een informele en prettige sfeer en we helpen elkaar graag. Ons werk is altijd in beweging.

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Haarlem en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal!

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 24-32 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.009,- (bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden in aanloopschaal 9, of functieschaal 10; 
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Neem contact op met Victor Portanger, domeinmanager Financiën, Belastingen en Burgerzaken, (023) 522 5731.

Wil je reageren?

Leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 24 september 2023. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. Wij kijken uit naar je reactie!

Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Victor Portanger van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.