Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Concern controller

Solliciteer uiterlijk vrijdag 3 november
Overveen 32 - 36 uur 4.781 - 6.470 WO

Wat ga je doen als Concern controller?

De vraag ‘Werken we als gemeente op de juiste manier aan de juiste doelen en halen we deze doelen?’ drijft jou dagelijks als concern controller. Je bent sparringpartner voor ons bestuur en management. Je ondersteunt en adviseert het management gevraagd en ongevraagd bij verschillende complexe vraagstukken. Je toetst bestuurlijke voorstellen en signaleert risico’s proactief. Nieuwe ontwikkelingen, zowel maatschappelijk als politiek-strategisch, volg je op de voet en kun je vertalen naar onze lokale situatie.

Als regisseur van de gemeentelijke planning & control cyclus houd je zicht op wat er moet gebeuren. Met kritische vragen, heldere adviezen en positief meedenken geef je inhoud aan de functie. Je draagt zorg voor doorontwikkeling van  risicomanagement en rechtmatigheidsverantwoording. Het vertrekpunt voor  risicomanagement is of de organisatie voldoet aan de inhoudelijke realisatie van gestelde doelen binnen de (financiële) kaders. Zo draag je bij aan de verbinding van strategie, beleidskaders en financieel beleid.

Om goed strategisch te kunnen adviseren kijk je in de breedte, weet je voor welke opgaven wij als gemeente staan en wat onze beleids- en organisatiedoelstellingen zijn. Je positie als bedrijfscontroller is onafhankelijk. Je bent kritisch én verbindend op alle niveaus in de organisatie. Vanuit een eigentijdse denkwijze  kijk je naar processen en structuren. Het team bedrijfscontrol valt onder de gemeentesecretaris. Dit waarborgt de centrale en onafhankelijke positie van bedrijfscontrol. Er is binnen het team ruim gelegenheid voor onderlinge afstemming. De huidige bedrijfscontroller wil de organisatie voorjaar 2024 verlaten, zodat er ruim de tijd is voor overdracht en inwerken.

Wat maakt deze functie bij Bloemendaal zo leuk?

Bloemendaal (24.000 inwoners) is een enorm veelzijdige gemeente met duinen, strand, landgoederen, cultuur en wonen. De sfeer tussen de 200 collega’s is open, creatief en collegiaal. We weten elkaar makkelijk te vinden door de korte communicatielijnen. Daarnaast heb je veel autonomie en sta je dichtbij de politiek. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal!

Wat vragen wij?

Als concern controller werk je op het snijvlak van de ambtelijke organisatie en bestuur. Je bent politieke-bestuurlijk sensitief en beweegt je soepel binnen de  organisatie. Je adviseert vanuit rust en overzicht met natuurlijk overwicht en weet  anderen mee te nemen in ontwikkeling. Je bent een echte teamspeler die effectief communiceert en de samenwerking met de organisatie zoekt. Je kunt omgaan met weerstand en krijgt verandering voor elkaar. Je hebt kennis van bedrijfsvoeringsprocessen. Daarnaast beschik je over:

  • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde;
  • Relevante (ook financiële) achtergrond qua opleiding en ervaring;
  • Een verbinder met een flexibele houding die verantwoordelijkheid neemt, transparant en aanspreekbaar op prestaties met vermogen tot zelfreflectie;
  • Kennis van bedrijfsvoeringsprocessen.  

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 32-36 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 6.470,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (functieschaal 12), afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Een Individueel Keuze Budget van 17%. Dit budget bestaat onder andere uit vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Kies zelf wanneer je dit laat uitbetalen;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een goede thuiswerkmogelijkheden naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding. De werktijden zijn flexibel. 

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Rob Goossens, bedrijfscontroller, via 023-5225596, of met Victor Portanger, domeinmanager financiën, via 023-5225731. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Paul Dubbe, gemeentesecretaris, via 023-5225590.

Enthousiast geworden? 

Solliciteren kan tot en met zondag 22 oktober. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. We kijken uit naar je reactie!


Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Rob Goossens van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.