Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Stage HRM

Solliciteer uiterlijk vrijdag 8 maart
Heemstede 500

Ben jij een derdejaars HRM of een wo-student op het gebied van personeel en organisatie? En wil jij ervaring opdoen met verschillende onderdelen van het HR-vakgebied? Dan hebben wij een leuke stageplek voor jou!

Wat ga je doen als stagiair HRM?

Tijdens je stage werk je mee met de vijf HR adviseurs, zodat je een goed beeld krijgt van hun functie. En dat is nooit saai, want de adviseurs houden zich bezig met allerlei onderwerpen binnen het HR-vakgebied. Arbeidsrecht, verzuim, arbeidsmarktcommunicatie, organisatieontwikkeling; dit zijn slechts een paar voorbeelden van alle onderwerpen die voorbij komen. Samen met jou bekijken we aan welke lopende projecten je gaat meewerken. Ook krijg je vaste klussen, zoals het ondersteunen bij de werving en selectie. Je wordt tijdens je stage begeleid door één van de HR adviseurs. Voor de opdracht die je vanuit je opleiding moet doen, bepalen we gezamenlijk een passend en leuk onderwerp. Voor ondernemende en leergierige studenten die niet bang zijn om nieuwe dingen op te pakken, is dit de perfecte stage.

Hoe ziet een stageweek er uit?

Op maandag bespreek je met je begeleider wat je die week gaat doen en wat er nodig is voor je schoolopdracht. Ook stem je af wanneer jullie elkaar gezellig op kantoor zien. Daarna ga je naar het online overleg met het hele team HRM en naar het adviesoverleg. Zo ben je op de hoogte van wat er allemaal speelt. Voor de rest van de week plan je zelf je werkzaamheden in. Heb je tijd over? Dan kijk je in de agenda’s van de HR adviseurs bij welke afspraken je wilt aansluiten. Collega’s staan altijd klaar om je te helpen als je ergens niet uitkomt. Je werkt vanuit meerdere locaties. De ene dag ga je naar het gemeentehuis in Heemstede en de andere dag naar het gemeentehuis in Bloemendaal. En als je je wilt concentreren op een schoolopdracht, dan kun je dat ook prima thuis doen. Kortom, geen dag is hetzelfde bij Heemstede en Bloemendaal!

Wie ben je?

  • Student hbo of wo in de richting van Personeel & Organisatie/ Human Resource Management (HRM);
  • Je bent een aanpakker, zelfstandig, leergierig, sociaal en communicatief vaardig;
  • Je bent niet bang om nieuwe zaken op te pakken en uitdagingen aan te gaan, waarbij je kritisch durft te zijn op onze huidige processen. Zo laat je zien dat je initiatiefrijk en ondernemend bent.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage per februari 2024 met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald.

Wat doet de afdeling HRM?

Ons team HRM bestaat uit twaalf collega’s. We houden ons bezig met HR advies, salaris- en personeelsadministratie en organisatieontwikkeling. Ons team is volop in ontwikkeling. Zo werken we aan het harmoniseren van werkprocessen, innovatie in onze dienstverlening en het gezamenlijk ondersteunen van beide gemeenten. Eén dag per week werken we met het team samen op één locatie. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar.

Wil je nog meer weten?

Neem dan contact op met Anne Vlasveld per e-mail a.vlasveld@heemstede.nl.

Interesse?

Hebben we je enthousiast gemaakt? Mooi! Solliciteren kan tot en met 10 december 2023. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie.

Locatie: Heemstede / Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Anne Vlasveld van Gemeente Heemstede

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.