Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Meewerkstage Communicatie

Solliciteer uiterlijk vrijdag 8 maart
Heemstede 500

Ben jij een derdejaars hbo-student in de richting van Contentmarketing, Communicatie of Brand Design? En wil je jouw creativiteit kwijt in het ontwikkelen van een ‘tone of image’? Dan hebben wij een leuke stageplaats voor jou!

Wat ga je doen als stagiair Communicatie?

Tijdens je stage werk je samen met 8 collega’s van het communicatieteam. Zo krijg je een goed beeld van wat zij doen. Samen kiezen we projecten uit waarin je geïnteresseerd bent en waaraan je kunt meewerken. Daarnaast hebben we een interessante opdracht voor je!

Het is heel belangrijk dat onze communicatie eenduidig is. Op die manier ontwikkelen we een herkenbare bedrijfspersoonlijkheid. In deze stage kun je je creativiteit laten zien. Je gaat namelijk een 'tone of image' ontwikkelen voor de gemeenten Heemstede en Bloemendaal. Je beschrijft hoe we afbeeldingen kunnen gebruiken in onze huisstijl.

Je maakt een plan voor het soort afbeeldingen dat we gaan gebruiken, je creëert ze en je (her)organiseert onze beeldbank. Zo kan de organisatie op een eenduidige en effectieve manier gebruikmaken van ons beeldmateriaal. Hierbij let je op de uitstraling, positie en uniformiteit van onze uitingen. Deze afbeeldingen kunnen we gebruiken in al onze communicatiemiddelen, zoals op onze socialmediakanalen, websites en in folders. Wil jij ons helpen met het ontwikkelen van onze ‘tone of image’?

Ook dagen we je uit om de door jou ontwikkelde ‘tone of image’ te gebruiken in het maken van een bedrijfsfilmpje voor beide gemeenten. Op deze manier laten we zien wie we zijn als gemeente en waar we voor staan. Voor creatieve en ondernemende studenten is dit de perfecte stage.

Hoe ziet jouw stageweek er uit?

Elke week beginnen we met een teamoverleg waarin we doornemen wat speelt. Verder kijk je wat op de planning staat en deel je de week zelfstandig in. We vinden elkaar op verschillende manieren, op locatie of via teams. 1 keer per week bespreek je de voortgang van je stage met je begeleider. Je denkt natuurlijk ook mee met projecten van teamgenoten en kijkt daarbij met een frisse blik! Je gaat op pad in beide gemeenten om sfeer te proeven (naar buiten dus!) en overlegt met collega’s over waar de gemeenten voor staan.

Je werkt vanuit meerdere locaties. De ene dag ga je naar het raadhuis in Heemstede en de andere dag naar het gemeentehuis in Bloemendaal. Ook geconcentreerd thuiswerken aan je schoolopdracht is prima. Kortom, geen dag is hetzelfde bij Heemstede en Bloemendaal!

Bij team communicatie maken wij graag gebruik van ieders creativiteit! Daarbij denken we goed na over de inzet van onze communicatiemiddelen. Ben jij die inspirerende persoon die wij graag zoeken? -Maaike (Online Communicatiemedewerker)

Wie ben je?

  • Student hbo of wo in de richting van Contentmarketing, Communicatie, Brand Design, Communication & Multimedia Design, Marketing, etc.
  • Je bent creatief en je laat dit zien in het maken en vormgeven van beeldmateriaal (foto en film).
  • Je beschikt over relevante kennis over het gebruik en de inzet van beeldmateriaal.
  • Je bent sociaal en niet bang om uitdagingen aan te gaan. Je kijkt kritisch naar onze huidige huisstijl en het gebruik van ons beeldmateriaal.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage per februari 2024 van minimaal 32 uur per week met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode start bij voorkeur in februari!

Wat doet team communicatie?

Ons team bestaat uit 8 vaste collega’s en we werken voor twee gemeenten. We maken communicatieplannen voor (grote) projecten en adviseren over onder andere de inzet en ontwikkeling van (online) communicatiemiddelen. Daarnaast beheren we de gemeentelijke websites, we meten het effect van onze communicatie en we doen aan webcare (we reageren bijvoorbeeld op LinkedIn, Instagram en Facebook). Ook geven we strategisch advies en doen we de woordvoering voor de burgemeesters en wethouders.  

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Nancy Dooijes (Online Communicatieadviseur) via n.dooijes@heemstede.nl.

Heb je interesse?

Solliciteren kan tot en met 24 december 2023. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Locaties: Overveen en Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Nancy Dooijes van Gemeente Heemstede

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.