Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

(Junior) Jurist Omgevingsrecht

Solliciteer uiterlijk donderdag 18 april
Overveen 24 - 36 uur 3.558 - 5.247

Wil jij als jurist aan de slag met de nieuwe Omgevingswet? En doe je dat het liefst met collega’s die werken aan ruimtelijke procedures in een organisatie met korte lijnen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Jurist Omgevingsrecht?

Als jurist heb je een afwisselende baan, de ene dag bijt je je vast in een juridisch vraagstuk, de andere dag verdedig je een besluit bij de bezwarencommissie of Raad van State. De komende jaren volg je nauwlettend alle ontwikkelingen in de rechtspraak voortvloeiend uit de Omgevingswet en informeer je de organisatie hierover. Bij de behandeling van bezwaarschriften werken wij met de informele aanpak. Hierbij ga je het gesprek aan met bezwaarden om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden waarin iedereen zich kan vinden. 

Je bent de sparringpartner voor de planologen en voor de juristen binnen het domein op het gebied van omgevingsrecht en aanverwante onderwerpen zoals juridische ontwikkelingen rond de energietransitie. 

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Haarlem en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. En ben jij jonger dan 35 jaar? Dan kan je ook deelnemen aan de activiteiten die de Jonge Ambtenaren organiseren. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal.

Hoe ziet het team Omgevingsbeleid eruit?

Het Team Omgevingsbeleid bestaat uit ruim zo’n 20 collega’s, planologen en beleidsmedewerkers op het gebied van onder meer verkeer en duurzaamheid. Er wordt nauw samengewerkt met de juristen van het team omgevingsvergunningen, toezicht en handhaving. 

Waar beschik je over?

Wij zoeken een enthousiaste en dienstverlenende jurist. Mocht je nog geen werkervaring hebben dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Dan komen we graag met jou in gesprek over een maatwerk ontwikkeltraject. 

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau, bij voorkeur de richting bestuursrecht;
 • Bij voorkeur goede kennis van de Omgevingswet;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Je hebt affiniteit met bestuurlijke en politieke vraagstukken. 

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 24 á 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.247,- (functieschaal 10) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Ben je een starter of beschik je nog over weinig werkervaring? Dan bieden wij schaal 9 met een aantrekkelijk startsalaris. Na een ontwikkeltraject word je bevorderd naar schaal 10.
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Frances Bettink, Jurist Omgevingsrecht; (023) 522 5608 of Michiel Pijpers, coördinator Omgevingsplannen (023) 522 5785.

Wil je reageren?

Leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 3 maart 2024. Wij kijken uit naar je reactie!


Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Frances Bettink van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.