Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Raadsadviseur

Solliciteer uiterlijk donderdag 18 april
Overveen 32 - 36 uur 3.558 - 5.247

Wil jij structuur brengen in een dynamisch politiek landschap? 

De raad van de gemeente Bloemendaal is op zoek naar een:

Raadsadviseur met aandacht voor raadscommunicatie en participatie

Logistieke en procedurele zaken, met oog voor gemeentelijke processen en dynamiek, integer en zorgvuldig: dat zijn de kernwoorden voor een raadsadviseur.

Wat kenmerkt de gemeente Bloemendaal?

Onze gemeente heeft ruim 23.000 inwoners en bestaat uit vijf dorpskernen: Bennebroek, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout en Vogelenzang. Iedere kern heeft een eigen identiteit. De bebouwing beperkt zich hoofdzakelijk tot de dorpen en het landschap bestaat uit strand, duin, geestgrond en de landgoederen.

Omdat Bloemendaal een kleine gemeente is, zijn de lijnen naar de inwoners over het algemeen kort. Veel inwoners van Bloemendaal stellen hoge eisen aan de gemeente. Mede daarom is werken voor Bloemendaal uitdagend, ook op de griffie. Er wordt gewerkt vanuit een comfortabel en modern gemeentehuis in Overveen. Deels thuiswerken is mogelijk, dit in overleg met de leidinggevende, de griffier.

Wat zijn je werkzaamheden als raadsadviseur?

Je ondersteunt als raadsadviseur een of meer raadscommissies en hebt daartoe direct contact met de commissievoorzitter, een van de raadsleden. Je treedt voornamelijk op als schakel tussen de raad(scommissie) enerzijds en wethouders en ambtenaren anderzijds. Een belangrijke taak is het in goede banen leiden van het vergader- en besluitvormingsproces binnen de commissies. Je ondersteunt en adviseert de raad bij een vraag als: is er voldoende informatie om een onderwerp in de gemeenteraad te behandelen? Je verzamelt de juiste stukken en je organiseert activiteiten (denk aan werkbezoeken en themasessies). Dit doe je met een hands-on mentaliteit: je neemt vragen van raadsleden, ambtenaren en collegeleden in ontvangst, lost knelpunten op en houdt de vergadersystemen op orde.

Je neemt met regelmaat deel aan overleggen binnen de ambtelijke organisatie en zorgt zo samen met je collega’s van de griffie voor een optimale samenwerking tussen raad, college en ambtelijke organisatie. Je hebt als raadsadviseur bij de gemeente Bloemendaal een breed werkterrein vergeleken met dezelfde functie bij een grote gemeente. Je voert zelfstandig de dagelijkse taken van de griffie uit.

Aandacht voor raadscommunicatie en participatie Waar is de gemeenteraad mee bezig? Hoe kan ik ze benaderen en bij wie kan ik terecht als ik mee wil praten? Zomaar een greep uit de vragen van de inwoners van Bloemendaal. Duidelijke communicatie met de inwoners is daarom belangrijk. Niet alleen zenden maar ook luisteren. Als raadadviseur met het aandachtsgebied raadscommunicatie en participatie zorg je voor de verbinding tussen raad en inwoners. Met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ondersteun je de griffie en de raad op gebied van interne en externe communicatie. Door de handige inzet van verschillende communicatiemiddelen zorg je er met jouw goede ideeën voor dat de raadscommunicatie in Bloemendaal een flinke impuls krijgt. Je verzorgt de communicatie rondom het besluitvormingsproces, speelt in op de actualiteiten en houdt hierbij de belangen van de raad in de gaten. Je schroomt daarbij niet om gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Hoe ziet de griffie eruit?

De griffie is een hecht team en bestaat uit een griffier, een raadsadviseur/adjunct-griffier, een raadsadviseur en een griffiemedewerker. De griffie is in ontwikkeling en met elkaar ga je de koers bepalen van de griffie op basis van de ambities van de raad. De raad wil duidelijke, transparante, navolgbare en juridisch correcte procedures waar niet van wordt afgeweken en de raad wil vergaderen met kennis van zaken. Daar zet de griffie zich elke dag voor in.

Waar beschik je over?

 • HBO-/WO-werk- en -denkniveau;
 • Je hebt inzicht in en affiniteit met politieke en bestuurlijke besluitvorming en begrijpt de rol die de griffie daarin vervult. Je bent in staat daarnaar te handelen;
 • Communicatieve vaardigheden om procedures helder uit te leggen en te verdedigen;
 • Je werkt gestructureerd en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je bent digitaal vaardig. Je hebt affiniteit met ICT toepassingen van de raad en raadsinformatiesystemen.
 • Je hebt kennis en ervaring met het opzetten van een raadscommunicatieplan, of de bereidheid om dit te leren.
 • Je hebt ervaring als raadsadviseur of de bereidheid om dit te leren. 


Wat bieden wij?

 • Een leuke functie voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.247,= (functieschaal 10*) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Vitaliteitsbudget van € 175,= bruto per jaar;
 • Tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,= bruto per jaar;
 • Laptop en smartphone in bruikleen;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Naast een werkplek op het gemeentehuis verzorgen we ook je thuiswerkplek.


* Deze functie is op dit moment onderdeel van overleg over het functiehuis.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Mirjam Smit, griffier via 06-21976393.

Reageren?

Dit kan tot en met 23 februari 2024 t.a.v. Mirjam Smit. De gesprekken vinden plaats in de week van 26 februari 2024. We kijken uit naar je reactie!


Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Anne Vlasveld van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.