Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Stage Biodiversiteitsplan

Solliciteer uiterlijk zaterdag 1 juni
Overveen 32 - 36 uur 500

Team Groen en Reiniging van de gemeente Bloemendaal heeft vanaf september 2024 een leuke meeloopstage beschikbaar.

Wat ga je doen als stagiair?

Wil jij je passie voor natuur en duurzaamheid omzetten in concrete actie? Als stagiair bij ons team werk je mee aan het uitvoeren van ons biodiversiteitsplan. Tijdens jouw stageperiode krijg je de kans om betrokken te zijn bij verschillende projecten, zoals het NK Tegelwippen, het vergeten plantseizoen en het onderzoek naar vleermuizen.

Je speelt een belangrijke rol in de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van deze projecten, waardoor je een waardevolle bijdrage levert aan het behoud en herstel van de lokale biodiversiteit. Daarnaast krijg je de kans om betrokken te zijn bij de opstartfase van ons Soorten Management Plan. Dit is een gerichte routekaart die de gemeente helpt om de diversiteit aan flora en fauna te behouden en te verbeteren, terwijl het tegelijkertijd een betrouwbare gids is voor duurzaam natuurbeheer.

Maar dat is nog niet alles! Als onderdeel van ons team neem je deel aan het brede duurzaamheidsoverleg, waarin je samenwerkt met diverse afdelingen van de gemeente om innovatieve oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van morgen. Kortom, een stage waarin je niet alleen leert, maar ook daadwerkelijk bijdraagt aan een groenere toekomst voor ons allemaal.

Wie ben je?

  • Student hbo of wo in de richting van Landscape & Environment Management, Bos- en Natuurbeheer, Toegepaste Biologie of iets soortgelijks;
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig, want je hebt ook contact met de inwoners van de gemeente;
  • Je kunt zelfstandig documenten verwerken en verfijnen.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald.

Hoe ziet team Groen en Reiniging eruit?  

Je maakt onderdeel uit van het team Groen en Reiniging van de afdeling Beheer. Het team Groen en Reiniging bestaat uit een Beleidsmedewerker Reiniging, Beleidsuitvoerend medewerker Reiniging, de Beleidsmedewerker Groen, drie beleidsondersteunend medewerkers Groen, de Strandcoördinator en een administratief medewerker. Je werkt nauw samen met de collega’s van het team Weg en Water en Buitendienst. We hebben korte lijnen met het management en gemeentebestuur en werken in een informele sfeer. Kom jij ons team vanaf september versterken?

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Fenna Kiemel via f.kiemel@bloemenaal.nl.

Heb je interesse?

Solliciteren kan tot en met 1 juni 2024. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Locatie: Overveen

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Fenna Kiemel van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.