Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Adviseur inwonersparticipatie

Solliciteer uiterlijk woensdag 5 juni
Overveen 24 uur 3.558 - 5.247

Vind jij het belangrijk dat onze inwoners kunnen meedenken over plannen in hun straat, buurt, wijk of de hele gemeente?

Wat ga je doen als Adviseur inwonersparticipatie?

Als adviseur inwonersparticipatie help je collega’s bij het betrekken van inwoners bij de plannen van de gemeente Bloemendaal. We vinden het belangrijk dat inwoners kunnen meedenken over die plannen. Daarom denken we bij elke opgave goed na over hoe we dit het beste kunnen doen. Jij helpt collega’s en externe initiatiefnemers hierbij. Daarbij is ons participatiebeleid je uitgangspunt. Je bewaakt in algemene zin ook de kwaliteit bij de uitvoering van dit beleid.

Doordat je goed in contact bent met collega’s, bestuurders en inwoners, weet je wat er speelt en waar de gemeente Bloemendaal zich op het gebied van participatie nog verder in moet ontwikkelen. Jij weet deze bevindingen goed te vertalen in plannen en concrete acties. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het inzetten van digitale platforms zoals Open Stad, over een intern opleidingstraject of over het specifiek betrekken van een bepaalde doelgroep.

Wij bieden een dynamische functie aan waarbij de focus ligt op projecten voor de gemeente Bloemendaal. Daarnaast werk je soms ook mee aan de uitvoering van het participatiebeleid van Heemstede. Dit maakt je functie divers en gevarieerd. Ben jij klaar voor deze uitdagende rol waarin je de brug slaat met de inwoners van Bloemendaal en Heemstede?

Wie zijn je collega’s?

Team HR werkt voor de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. In beide gemeenten werken wij samen aan een fijne leefomgeving voor onze inwoners. Daar zetten wij ons elke dag voor in. Wij zijn een professioneel, bevlogen team. Wij werken hard, sparren als het nodig is en zijn niet te beroerd om voor elkaar in te springen. Én we maken tijd voor (werk-)plezier. Je werkt nauw samen met programmamanager lokale democratie en collega’s uit team communicatie.

Waarom werken bij Bloemendaal en Heemstede?

Samen met in totaal 550 collega’s werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners van Bloemendaal en Heemstede. De sfeer tussen collega’s is collegiaal, open en creatief. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretarissen alle medewerkers bijpraten. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede en Bloemendaal.

Wat vragen wij?

 • Je bent een overtuigend adviseur met lef en creativiteit. Je kiest daarbij op natuurlijke wijze de juiste rol. Uiteraard ben je sensitief en omgevingsbewust.
 • Je hebt een aantal jaar werkervaring binnen een politiek bestuurlijke context.
 • Uitvoerende werkzaamheden ga je niet uit de weg. Je bent breed inzetbaar en schakelt snel tussen onderwerpen. Je werkt graag mee in projecten. 
 • Je hebt een flexibele en stressbestendige houding, een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
 • Je bent een hbo’er en hebt ervaring met uitdenken en opzetten van participatietrajecten.
 • Je kunt goed sparren met interne en externe projectleiders.
 • Je kunt goed inschatten waar tegengestelde belangen zijn en je weet naar inhoudelijke kaders te vragen. 

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 24 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.247,-- (functieschaal 10) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Wendy van der Veen, Manager Bedrijfsvoering,  w.vanderveen@bloemendaal.nl of 06 11809931.

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met 5 juni 2024.

De stappen daarna zijn:

 1. Week 24: selectie wordt gemaakt
 2. Dinsdag 18 juni: eerste gesprekken

Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. 

We kijken uit naar je reactie!

Locaties: Overveen en Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Wendy van der Veen van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.