Waarom werken bij Bloemendaal?

23.000 inwoners

Wij zijn daarmee een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet: de Bloemendaalse burgers. Wil je nog meer lezen over Bloemendaal, bezoek dan www.bloemendaal.nl.

Dorp, maar ook stad

Met Amsterdam – Schiphol - Haarlem – Haarlemmermeer – Leiden allemaal binnen een straal van 30 kilometer is Bloemendaal een dorp, maar heb je ook te maken met allerlei grootstedelijke aspecten. Als inwoner, maar zeker ook als medewerker. Ben je nog beginnend in het vak en vol ambitie, dan is Bloemendaal de perfecte plek om je te gaan ontwikkelen. En later een uitstekende springplank. Ben je al ervaren, dan kun je ervan op aan dat wij dat ten volle willen benutten.

Excelleren in dienstverlening

We doen er met elkaar alles aan om te excelleren in onze wijze van dienstverlening. Met onze praktische inslag willen we het voor iedereen die met ons te maken heeft zo simpel, makkelijk en helder mogelijk maken. We verplaatsen ons daarbij zoveel mogelijk in de klant. Om te meten hoe inwoners ons waarderen, doen wij om het jaar mee met waarstaatjegemeente.

Flexkantoor met werkplekken op maat

Het flexkantoor staat voor hoe wij werken: met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid werken wij grenzeloos samen, daarbij gebruik makend van elkaars deskundigheid en kennis. Dit betekent een open en kwalitatief hoogwaardige werkomgeving. Je bent vrij om te kiezen waar in het gebouw je welke soort werkplek wil gebruiken, afhankelijk van wat op dat moment het beste past bij jou en/of het werk dat je wilt gaan doen. Heb je een functie buiten het gemeentehuis? Dan weet je zeker dat je te maken krijgt met de vele mooie en groene locaties die Bloemendaal rijk is.

200 leuke collega’s (waarvan er 30 buiten werken)

Samenwerken met de gemeente Heemstede

Dat doen we om samen sterk te blijven. De rol van de overheid verandert en er komen nieuwe complexe taken op ons af.  De samenwerking zorgt voor uitwisseling van kennis en ervaring en we kunnen grotere projecten aan. Het biedt ook kans om je te specialiseren en daarmee beschikt jouw team over meer expertise. Een aantal teams werken inmiddels al samen als één team voor de twee gemeentes. Volgens deze teams biedt de samenwerking hen inspiratie, meer diepgang in het vak en veel ontwikkelingsmogelijkheden. Alle andere teams kijken vanuit de inhoud hoe ze elkaar verder kunnen versterken. De gemeentes blijven overigens zelfstandig en er is geen sprake van een fusie. In de vacatureteksten lees je of je voor één of voor beide gemeentes gaat werken.