Vacatureoverzicht

Vacatures

Junior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

24-32 uur

Ben jij een starter die zich wil ontwikkelen op het brede terrein van ruimtelijke ordening?

Gemeente Bloemendaal is een prachtige, groene gemeente met belangrijke en verschillende landschappelijke en historische waarden die worden gekoesterd. Voor degene die zich wil ontwikkelen in ruimtelijke ordening en het vak in de meest brede zin van het woord wil uitoefenen is dit een prachtige kans. Door interne doorstroming zoeken wij tijdelijk, voor de duur van ongeveer één jaar, een Junior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening voor 24 tot 32 uur per week.

Wat ga je als junior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening doen?

In deze uitdagende functie krijg je de kans om jouw theoretische kennis over ruimtelijke ordening in de praktijk te gaan brengen. Je stelt met je collega’s het ruimtelijk beleid op en adviseert het bestuur, initiatiefnemers en inwoners over dit beleid. Hieronder vallen onder andere planologie, volkshuisvesting, recreatie en toerisme. Kleine vraagstukken kun je zelf gaan uitvoeren; aan grote projecten werk je mee. Je begeleidt bestemmingsplanprocedures en je hebt direct contact met het gemeentebestuur en met betrokkenen. Je gaat erop uit om informatie op te halen. In het samenspel met de betrokkenen probeer je voor elk plan of vraag de beste oplossing te vinden. Het organiseren van informatiebijeenkomsten kan hiervan onderdeel uitmaken. Kortom, in deze brede functie kun je veel leren en je verder ontwikkelen tot een zelfstandig beleidsmedewerker.

Waarom werken bij gemeente Bloemendaal?

Werken bij de gemeente Bloemendaal is uitdagend en inspirerend. Als beleidsmedewerker bij de gemeente Bloemendaal werk je in een overzichtelijke organisatie (ca. 180 medewerkers) waar iedereen elkaar kent en de lijnen kort zijn. De sfeer is informeel en je hebt direct contact met de gemeentebestuurders. Het mooi gelegen gemeentehuis is verbouwd tot een modern flexkantoor. Je kunt er gratis parkeren en er is een station op loopafstand.

Samenwerking met de gemeente Heemstede

De gemeente Bloemendaal en de gemeente Heemstede werken ambtelijk samen. Sommige afdelingen zijn samengevoegd en andere afdelingen werken op een andere manier samen. De beleidsmedewerker ruimtelijk ordening werkt voor de eigen gemeente, maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking op. Dit kan inhouden dat je op onderdelen gevraagd wordt om werkzaamheden te doen voor de andere gemeente. Dit maakt het werkveld uitgebreider en uitdagender.

Hoe zit het team ruimtelijke ordening en projecten eruit?

Het team ontwikkelt ruimtelijk beleid en begeleidt ruimtelijke procedures en ontwikkelingen in Bloemendaal. Het team bestaat uit beleidsmedewerkers, planologen en projectmanagers. De komende periode wordt toegewerkt naar het implementeren van de Omgevingswet. Daarbij is integraal werken van groot belang naast de aandacht voor participatie. Het team is onderdeel van de afdeling Beleid. Meer informatie over de gemeentelijke projecten kan je vinden op www.bloemendaal.nl/projecten   

Waar beschik je over?

  • Relevante hbo- of wo-opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening/ontwikkeling, planologie of geografie
  • Interesse in politieke verhoudingen
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Omgaan met tegengestelde belangen vind je een uitdaging
  • Het naar buiten gaan en initiatief nemen om in contact te komen gaat je goed af.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij voor starters een salaris van € 2335,- bruto per maand  o.b.v. 36 uur per week). Deze functie is tijdelijk voor de duur van ongeveer één jaar. Mocht je over meer relevante ervaring beschikken, dan gaan we graag met je in gesprek over passende arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op Mirjam Fopma, Teammanager Ruimtelijke Ordening en Projecten (023) 5225748 of San van der Zeijden, Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (023) 5225708.

Reageren?

Solliciteer met brief en CV uiterlijk voor 20 maart t.a.v. Mirjam Fopma via Direct Solliciteren (hieronder).