Vacatureoverzicht

Vacatures

Teammanager Burgerzaken, Servicebalie en Telefonisch Informatiecentrum

36 uur

Heb jij een visie op de ontwikkeling en innovatie van gemeentelijke dienstverlening?

De gemeente Bloemendaal biedt een uitstekende dienstverlening aan inwoners, organisaties en bedrijven. Onze ‘klanten’ moeten zich welkom voelen en worden vriendelijk, deskundig en in begrijpelijke taal te woord gestaan. En natuurlijk leveren we de juiste producten en diensten. Niet alles kan altijd, maar belangrijk is dat onze medewerkers meedenken en proberen om samen tot een oplossing te komen. Dat lukt in de praktijk goed want we scoren hoog binnen klanttevredenheidsonderzoeken.

Een voortrekkersrol hierbij speelt de afdeling Dienstverlening. Onderdeel daarvan zijn de teams Inwoners en Ondernemers, Burgerzaken (IOB) en Servicebalie en TIC (STIC). Beide teams richten zich op het verstrekken van veelgevraagde informatie en producten van de gemeente.

Wat zijn je werkzaamheden?
Je voert als procesmanager de regie over zowel het totale Burgerzaken proces als processen voor serviceverlening aan inwoners en ondernemers. Daarbij geef je leiding aan het dagelijkse werk van alle medewerkers van de teams IOB en STIC en alle buitengewoon ambtenaren Burgerlijke Stand. Je bent verantwoordelijk voor alle personele en organisatorische aangelegenheden van het team zoals werving en selectie, functionerings- en ontwikkelgesprekken, beoordeling, vorming en opleiding en arbeidsomstandigheden. Je ziet erop toe dat alle taken en werkzaamheden van het team inhoudelijk worden afgestemd en je bewaakt tevens de voortgang. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers, management en bestuur over inhoudelijke vraagstukken en problemen rond burgerzaken, burgerlijke stand en serviceverlening.

Je adviseert het afdelingshoofd over de werkplanning, de werkuitvoering en de kwaliteitsnormen en bent aanspreekpunt voor de gemeente Heemstede in het kader van de samenwerking en harmonisering van de werkprocessen. Ook neem je deel aan in- en extern overleg en werkgroepen. Tot slot ben je namens Bloemendaal contactpersoon voor diverse externe organisaties, zoals de Provincie Noord Holland, Ministerie van BiZa en Kiesraad.

Wat vragen wij?
De ideale kandidaat voor deze functie is een teamplayer, die beschikt over:
• Hbo-werk- en -denkniveau, met een achtergrond gericht op dienstverlening en organisatieontwikkeling;
• Aantoonbare managementvaardigheden;
• Een situationele en coachende stijl van leidinggeven;
• Een dienstverlenende instelling (hostmanship);
• Kennis en affiniteit met de inrichting van geautomatiseerde werkprocessen;
• Sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Wat bieden wij?
Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald in aanloopschaal 10A (maximaal € 4.541,- bruto op basis van 36 uur), of functieschaal 11 (maximaal € 4.859,- bruto op basis van 36 uur). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. De gemeente Bloemendaal investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een laptop en smartphone. Bij het gemeentehuis kun je gratis parkeren.

Wil je meer weten? 
Informatie over de functie kun je inwinnen bij het afdelingshoofd Dienstverlening, Rob van der Hoek, telefoonnummer 023-5226020.

Heb je interesse?
Solliciteer dan uiterlijk zondag 24 maart 2019 via Werken bij Bloemendaal. Wij kijken uit naar je reactie!