Vacatureoverzicht

Vacatures

Coördinator Wmo-loket Bloemendaal

20-24 (bij voorkeur verdeeld over 4 dagen) uur/ schaal 10

Is de klant centraal stellen en altijd een luisterend oor bieden jouw visie op ondersteunen?

Wat ga je als coördinator doen?
Als coördinator geef je functioneel leiding aan de medewerkers van het Wmo-loket. Dit is de frontoffice voor de ondersteuning van kwetsbare inwoners. Je coördineert de werkzaamheden binnen het Wmo-loket. Jij gaat over de werkverdeling onder internen en externen. Je onderhoudt de samenwerking met andere partijen en regiogemeenten. Daarnaast ben je voorzitter van het sociaal team, waarin naast de gemeente ook de GGD, politie, en andere betrokkenen deelnemen.

Je adviseert het college over de toekenningen van Wmo-voorzieningen binnen de context van vastgestelde kaders, wet- en regelgeving en beleid. Je hebt inzicht in de financiële, juridische, maatschappelijke consequenties van de uitvoering en de mogelijke politieke impact hiervan. Je richt je op het verbeteren van de ondersteuning binnen het sociaal domein, de werkwijze van het loket in het algemeen en de toegang tot voorzieningen op grond van de Wmo. Je rapporteert hierover aan het management en geeft hierover advies.

Hoe ziet het Wmo-loket Bloemendaal eruit?
Het Wmo-loket is gevestigd in de locaties van Welzijn Bloemendaal. Er wordt overwegend vanuit de locatie Bloemendaal gewerkt. Als coördinator werk je vanuit het gemeentehuis, en ga je regelmatig naar de locatie(s). In het loket werken ca. 8 medewerkers van verschillende organisaties: IASZ (intergemeentelijke afdeling sociale zaken), Welzijn Bloemendaal, Wij Heemstede, Zorgbalans, RIBW en MEE.

De loketmedewerkers geven informatie en advies aan inwoners van Bloemendaal én hun mantelzorgers over wonen, zorg, ondersteuning en welzijn. Zij gaan op huisbezoek naar aanleiding van een melding in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De loketmedewerkers zoeken samen met de burger naar een passende oplossing. Meer informatie vind je op https://www.welzijnbloemendaal.nl/diensten/wmo-loket/ .

Waar beschik je over?
Je bent een stevige persoonlijkheid met een sterk incasseringsvermogen. Je bent flexibel en klantgericht. In complexe situaties blijf jij rustig en behoud je het overzicht. Daarnaast beschik je over:
- Een relevante afgeronde hbo-opleiding;
- Aantoonbare kennis op minimaal één van de volgende taakvelden van het Wmo-loket: advisering van bijvoorbeeld (kwetsbare) ouderen of mensen met een psychiatrisch probleem, maatschappelijk werk en/of mantelzorgondersteuning;
- Leidinggevende capaciteiten;
- Ervaring met het coördineren, opbouwen en onderhouden van netwerken;
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wat bieden wij?
- Een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring;
- Een toelage van € 175,-;
- Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, uit laat betalen;
- Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
- Een laptop en smartphone in bruikleen;
- Flexibele werktijden;
- Ruimte voor ontwikkeling en een organisatie breed opleidingsbudget;
- Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Eva Smit, coördinator Sociaal Domein via (023) 522 57 39.

Reageren?
Solliciteer uiterlijk donderdag 21 maart via Werken bij Bloemendaal. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 26 maart. We kijken uit naar jouw reactie!