Vacatureoverzicht

Vacatures

Lid voor de Rekenkamercommissie

De gemeenteraad van Bloemendaal is op zoek naar een ervaren lid voor de rekenkamercommissie met ingang van 27 augustus 2019.

Wat doet de rekenkamercommissie?
De rekenkamercommissie verricht onderzoek waarbij de doeltreffendheid, doelmatigheid en de rechtmatigheid van het gemeentelijke beleid centraal staat. De rekenkamercommissie heeft contact met de raad over mogelijke onderzoeksonderwerpen, maar bepaalt zelfstandig haar onderzoeksagenda en voert de onderzoeken zelf uit. Over de onderzoeksresultaten brengt de commissie openbare rapportages uit.

De rekenkamercommissie is onafhankelijk, bestaat uitsluitend uit externe leden (vier) en wordt ondersteund door de griffie. De leden worden benoemd voor een periode van drie jaar, welke periode twee keer verlengd kan worden. De gemiddelde tijdsbesteding van de leden komt op ongeveer een dagdeel per week.
 
Wat verwacht de gemeenteraad van de leden van de rekenkamercommissie?
De gemeenteraad is op zoek naar een kandidaat met:
- Hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
- Aantoonbare kennis van/ervaring met het doen van (rekenkamer)onderzoek;
- Vermogen en bereidheid tot het zelfstandig uitvoeren van (rekenkamer)onderzoek en daarover schriftelijk te rapporteren (al dan niet in samenwerking met anderen);
- Kennis van/inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen en processen;
- Overzicht van en inzicht in de beleidsterreinen van de lokale overheid;
- Maatschappelijke betrokkenheid;
- Affiniteit met het sociaal domein, waaronder bijvoorbeeld WMO en Jeugdzorg, is een pré.

Hoe wordt het beloond?
Leden van de rekenkamercommissie ontvangen een vaste maandelijkse vergoeding van € 464,80 per maand voor hun werkzaamheden.

Wilt u meer informatie?
Voor informatie over de functie kunt u bellen met Boudien Glashouwer, voorzitter van de rekenkamercommissie, op 06-11371257. Voor informatie over de procedure kunt u bellen met Jasmijn Witte, Griffier van Bloemendaal, op 06-83713634. Ook kunt u kijken op de website van de gemeenteraad (https://gemeenteraad.bloemendaal.nl). Onder ‘Rekenkamercommissie’ vindt u algemene informatie. Rapporten en jaarverslagen zijn te vinden onder ‘Documenten’.

Wilt u solliciteren?
U kunt uw korte motivatiebrief en CV tot en met 5 juni 2019, onder vermelding van ‘Rekenkamercommissie’ in de linkerbovenhoek van zowel de brief als de enveloppe, zenden aan de Griffie van gemeente Bloemendaal, Postbus 201, 2050 AE OVERVEEN, of mailen naar griffie@remove-thiss.bloemendaal.nl.
 
Wanneer vinden de gesprekken plaats?
De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 19 juni 2019 in de middag/ avond. Gelieve met deze datum alvast rekening te houden in de agenda.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

 

Locatie: Overveen