Vacatureoverzicht

Vacatures

Senior projectmanager ruimtelijke ontwikkeling

24-36 uur/ schaal 11

Wat ga je als senior projectmanager doen?
Als senior projectmanager voer je zelfstandig omgevingsprojecten uit. Het kan gaan om de realisatie van woningen of het opstellen van ruimtelijk beleid. Je stelt projectplannen op en leidt multidisciplinair samengestelde projectteams. Over de inhoud en uitvoering van de opdracht onderhoud je contacten met je ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever.

Als projectleider geef je inhoudelijk leiding aan het projectteam en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op tijd en binnen budget verricht worden. Je initieert, coördineert, realiseert en evalueert je projecten. Tevens ben je verantwoordelijk voor de contractvorming. Communicatie met bewoners en belanghebbenden en kennisoverdracht naar medewerkers zijn belangrijke onderdelen binnen deze rol. Ook voer je overleggen met (bestuurlijke) opdrachtgevers, management, ingenieursbureaus, aannemers en overheidsinstanties.

Binnen het team projecten zoeken we naar een evenwicht in ervaring en kwaliteiten. Er is behoefte aan een collega die goede kennis heeft van ruimtelijke procedures en een coachende rol op zich kan nemen naar andere collega’s.

Hoe ziet het team er uit?
Het team Ruimtelijke Ordening en Projecten ontwikkelt ruimtelijk beleid en begeleidt ruimtelijke procedures en ontwikkelingen in Bloemendaal. Het team bestaat uit beleidsmedewerkers, planologen en projectmanagers. De komende periode wordt toegewerkt naar het implementeren van de Omgevingswet. Daarbij is integraal werken van groot belang naast de aandacht voor participatie. Meer informatie over de gemeentelijke projecten kan je vinden op www.bloemendaal.nl/projecten

Samenwerking met de gemeente Heemstede
De gemeente Bloemendaal en de gemeente Heemstede werken ambtelijk samen. Sommige afdelingen zijn samengevoegd en andere afdelingen werken op een andere manier samen. De beleidsmedewerker ruimtelijk ordening werkt voor de eigen gemeente, maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking op. Dit kan inhouden dat je op onderdelen gevraagd wordt om werkzaamheden te doen voor de andere gemeente. Dit maakt het werkveld uitgebreider en uitdagender.

Wat vragen wij?
Om deze functie succesvol te maken en je rol goed uit te kunnen voeren vragen wij:
• Minimaal hbo/academisch werk- en denkniveau betreffende gebiedsontwikkeling en/of ruimtelijke ordening;
• Kennis en ruime praktijkervaring met projectmatig werken, project-, proces- en contractmanagement;
• Je bent iemand die initiatieven neemt, snel schakelt en stevig in je schoenen staat;
• Om kunnen gaan met belangentegenstellingen in een divers en politiek krachtenveld;
• Daarnaast communiceer je gemakkelijk met inwoners uit de gemeente en diverse professionals van binnen en buiten onze organisatie;
• Je bent in staat integraal te werken, zowel inhoudelijk als politiek; bestuurlijk; maatschappelijk en financieel;
• Kennis van de actuele ontwikkelingen op het gebied van gebiedsontwikkeling en aanverwante gebieden (markt, product, wet- en regelgeving);
• Goede adviesvaardigheid richting (bestuurlijke) opdrachtgevers;
• Samen met projectteam en opdrachtgever de participatie met projectomgeving gestalte geven.
• Competenties: ondernemend, omgevingsbewust, oplossings- en resultaatgericht, onderhandeling bekwaam, overtuigend, klantgericht.

Wat bieden wij?
Wij bieden een salaris van maximaal € 4.858,- bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring. Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, uit laat betalen. Verder bieden wij een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
- Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar
- een laptop en smartphone in bruikleen
- flexibele werktijden
- ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten

Wil je meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Paul Dubbe 023-5225590 of (na 5 augustus) Mirjam Fopma 023-5225748.

Reageren?
Stuur dan uiterlijk 15 augustus een sollicitatiebrief met CV t.a.v. Mirjam Fopma.
Mocht het vanwege de vakantieperiode niet goed mogelijk zijn om tijdig te reageren. Bel dan even met één van de hierboven genoemde contactpersonen. Dan kijken we naar een oplossing.

Waarom werken bij gemeente Bloemendaal?
Werken bij de gemeente Bloemendaal is uitdagend en inspirerend. Als beleidsmedewerker bij de gemeente Bloemendaal werk je in een overzichtelijke organisatie (ca. 180 medewerkers) waar iedereen elkaar kent en de lijnen kort zijn. De sfeer is informeel en je hebt directe contacten met de gemeentebestuurders. Dit betekent dat je vaak overlegt met de wethouder en hem/haar adviseert. Je krijgt dus veel verantwoordelijkheid. Het mooi gelegen gemeentehuis is verbouwd tot een modern flexkantoor. Je kunt er gratis parkeren en er is een station op loopafstand.

 

Locatie: Overveen