Vacatureoverzicht

Vacatures

Adviseur Omgevingsvergunningen

36 uur/ schaal 9

Voor het team Inwoners en Ondernemers Vergunningen zoeken wij een Adviseur Omgevingsvergunningen.

Wat ga je doen?
In deze uitdagende fulltime functie ben jij samen met je collega’s een belangrijk aanspreekpunt voor onze klanten, inwoners en ondernemers. Je geeft op een eigentijdse en energieke wijze voorlichting en advies op het gebied van Wabo-procedures. Het is voor jou vanzelfsprekend om je te verplaatsen in de behoefte van onze klanten. Netwerken is je lust en je leven, je betrekt ze dan ook zo vroeg mogelijk bij nieuwe initiatieven. Je bent een echte vakman die zijn of haar skills, vaardigheden en ervaring inzet bij het adviseren bij aanvragen van enkelvoudige en meervoudige omgevingsvergunningen. Het opereren in de frontoffice is voor jou een feest en je functioneert uitstekend binnen de bestuurlijke omgeving.

Je bent een gedreven en proactieve casemanager. Het is jouw taak om de behandeling van vergunningaanvragen te coördineren en daarbij de voortgang te bewaken. Hierbij werk je nauw samen met je collega's. Je maakt goed onderscheid tussen routinematige en complexe aanvragen. De meervoudige en bestuurlijk - politiek gevoelige dossiers behandel je zelf. Daarbij stem je de juridische - en beleidskaders op elkaar af. Zo kom je tot een juridisch goed product en lever je een bijdrage aan de dienstverlening.

Hoe ziet het team er uit?
Het team Inwoners en Ondernemer Vergunningen streeft ernaar dat klanten alle (fysieke) vergunningen bij één loket kunnen aanvragen. Het toezicht en de handhaving hierop vinden onder meer plaats vanuit de invalshoeken milieu, bouw, algemene plaatselijke verordening en brandpreventie. Duidelijkheid, kwaliteit, en snelheid staan hierbij centraal. De focus voor de komende periode is gericht op het verder ontwikkelen van het team met als doel te groeien naar een efficiënte en professionele organisatie. Sleutelwoorden daarbij zijn: integraal werken, competentieontwikkeling en cultuurverandering. Het team is onderdeel van de afdeling Dienstverlening.

Het team waarin je werkt, is een hard werkend en ambitieus team, met collega’s die van elkaar leren en taakverantwoordelijk zijn. Er is een goede informele werksfeer met korte interactieve lijnen tussen de medewerkers en het management. Binnen deze uitdagende functie is voldoende ruimte voor je eigen inbreng en je creativiteit wordt op prijs gesteld. 

Waar beschik je over?
Je hebt minimaal een juridische hbo-opleiding afgerond en ruime kennis en ervaring op het gebied van het omgevingsrecht en de Awb. Het beschikken over de diploma’s ABW1 en ABW2 is een pré. Je kunt projectmatig, resultaat- en klantgericht werken. Sterke communicatieve vaardigheden, samenwerken en omgevingssensitiviteit, zijn voor deze functie  belangrijke competenties. Je bent proactief, een relatiebouwer en organisator. Daarnaast ben je in staat het werk zelfstandig en efficiënt te organiseren.

Wat bieden we jou?
De gemeente Bloemendaal biedt jou afwisselend en uitdagend werk wat vernieuwend, verfrissend en verassend is. Werk waarin je jezelf kan blijven ontwikkelen. We doen dit in een moderne werkomgeving. Daarnaast zijn er voldoende trainings- en opleidingsmogelijkheden.

De functie is voor 36 uur per week en is in het Bloemendaalse functieboek ingedeeld in de functiefamilie Vakspecialist, bandbreedte B,  schaal 9 (max. € 3.749,- op basis van een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats naar opleiding en ervaring.

Heb je vragen?
Voor meer informatie over het team of de selectieprocedure kun je contact opnemen met Hans Egthuijsen, teammanager Inwoners en Ondernemers Vergunningen, 023-5225605, of via email h.egthuijsen@remove-thiss.bloemendaal.nl

Ben je geïnteresseerd?
Als jij getriggerd bent door het lezen van deze informatie en als je denkt dat jij de juiste persoon voor deze superleuke plek bent, stuur dan via de knop Direct solliciteren (hieronder) uiterlijk 1 december 2017 je brief en CV.