Vacatureoverzicht

Vacatures

Jurist omgevingsrecht

32-36 uur/ schaal 10

Ben jij een ervaren jurist op het gebied van omgevingsrecht? Wil jij werken in een ambitieus team met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling?

Wat ga je doen?
Je biedt juridische ondersteuning bij Wabo aangelegenheden (complexe initiatieven), Apv/ bijzondere wetten en toezicht & handhaving. Verder verricht je overige juridische werkzaamheden ten behoeve van de afdeling, waaronder realisatie van het handhavingsuitvoeringsprogramma. Je werkt nauw samen met de juristen van de het team Juridische ondersteuning, neemt namens de afdeling deel aan overleggen, denkt mee over vernieuwing van werkwijzen en strategieën en over de implementatie van nieuwe regelgeving en beleid (waaronder de Omgevingswet). Vanuit klantgerichte dienstverlening vervul je bij jouw zaken de rol van ‘casemanager’ en geef je invulling en uitvoering aan (pre-)mediation.

Omgevingsrecht
Je geeft juridisch advies aan het team over uiteenlopende initiatieven in de fysieke leefomgeving. Binnen het team ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg van de processen en beslissingen. Je bent in staat om complexe (Wabo) besluiten te doorgronden en het team te vertegenwoordigen in bezwaar- en beroepsprocedures.

Handhaving
Jouw werkzaamheden bestaan uit het voeren van regie op alle voorkomende handhavingsdossiers. Je adviseert toezichthouders over vooraankondigingen, je behandelt zelfstandig zienswijzen en stelt dwangsom- en bestuursdwangbeschikkingen op. Je verdedigt primaire besluiten bij bezwaar en (hoger) beroep. Je hebt daarnaast veelvuldig contact met overtreders en de behandelend toezichthouder.

Hoe ziet het team eruit?
Je werkt in een hard werkend en ambitieus team met collega’s, die van elkaar leren en taakverantwoordelijk zijn. Er is een goede informele werksfeer met korte interactieve lijnen tussen de medewerkers en het management. Binnen deze uitdagende functie is voldoende ruimte voor je eigen inbreng en je creativiteit wordt op prijs gesteld.

Wat vragen wij?

  • Minimaal een afgeronde opleiding HBO+ rechten, bij voorkeur met specialisatie bestuursrecht/ omgevingsrecht;
  • Aantoonbare ervaring met juridische advisering en handhaving van complexe Wabo dossiers;
  • Aantoonbare en actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht (voornamelijk Wabo en aanverwante amvb’s), Apv, bestemmingsplannen en drank- en horecawetgeving;
  • Ervaring met behandeling van zienswijzen en vertegenwoordiging in bezwaar- en beroepsprocedures;
  • Actuele vakkennis van de Wabo en aantoonbare ervaring met vergunningverlening en handhaving;
  • Uitstekende communicatieve en adviserende vaardigheden;
  • Competenties: zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, oplossingsgericht, stevig in je schoenen staan
  • Organisatiecompetenties: resultaatgerichtheid, integriteit, samenwerken en omgevingsbewustzijn

Wat bieden wij?
De gemeente Bloemendaal biedt jou afwisselend en uitdagend werk wat vernieuwend, verfrissend en verassend is. Werk waarin je jezelf kan blijven ontwikkelen. We doen dit in een moderne werkomgeving. Daarnaast zijn er voldoende trainings- en opleidingsmogelijkheden.
De functie is voor minimaal 32 uur per week (de voorkeur gaat uit naar 36 uur). De functie wordt gewaardeerd in schaal 10 (max. €4.121,- op basis van een 36-urige werkweek) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Ben je geïnteresseerd?
Als jij getriggerd bent door het lezen van deze informatie en als je denkt dat jij de juiste persoon voor deze superleuke plek bent, solliciteer dan uiterlijk zondag 17 december t.a.v. Hans Egthuijsen via de knop Direct solliciteren.

Heb je vragen?
Voor meer informatie over het team of de selectieprocedure kun je contact opnemen met Hans Egthuijsen, teammanager Inwoners en Ondernemers Vergunningen, 023-5225605, of via e-mail h.egthuijsen@remove-thiss.bloemendaal.nl

Achtergrond
Het team Inwoners en Ondernemer Vergunningen streeft ernaar dat klanten alle (fysieke) vergunningen bij één loket kunnen aanvragen. Het toezicht en de handhaving hierop vinden onder meer plaats vanuit de invalshoeken milieu, bouw, algemene plaatselijke verordening en brandpreventie. Duidelijkheid, kwaliteit, en snelheid staan hierbij centraal. De focus voor de komende periode is gericht op het verder ontwikkelen van het team met als doel te groeien naar een efficiënte en professionele organisatie. Sleutelwoorden daarbij zijn: integraal werken, competentieontwikkeling en cultuurverandering. Het team is onderdeel van de afdeling Dienstverlening.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!