Vacatureoverzicht

Vacatures

Toezichthouder Bouw

32-36 uur/ schaal 9

Ben jij een ervaren bouwkundige, die een belangrijke bijdrage wil leveren aan de bouwprojecten in onze gemeente? Is een kantoorbaan niets voor jou en werk jij het liefst buiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Door jouw kennis en kunde draag je bij de aan de veiligheid en optimalisatie van de leefomgeving. Als geen ander begrijp je de processen, de eisen die gesteld moeten worden, de mogelijkheden en de beperkingen bij bouwprojecten. Je kan dit uitleggen aan zowel inwoners en ondernemers als aan bestuurders en je collega’s. Je schakelt met alle betrokken partijen. Je gaat voor duidelijkheid en veiligheid en je schat goed in wanneer je handhavend moet optreden. Wij zijn dus op zoek naar een bouwinspecteur die niet alleen de regels kent, maar ook de regels goed en duidelijk kan communiceren en uitleggen.

Wat worden jouw taken?
Als toezichthouder bouw en sloop ben je verantwoordelijk voor het toezien en adviseren van alle in uitvoering zijnde en bestaande bouwwerken. Je controleert en rapporteert of de bouw voldoet aan het Bouwbesluit en de verleende omgevingsvergunning. Je wordt betrokken bij het vooroverleg met alle betrokken partijen. Je treedt handhavend op als er wordt afgeweken van de verleende bouwvergunning of het Bouwbesluit.

Om je werk buiten goed te kunnen voeren, zorg je dat de verschillende werkprocessen binnen de afdeling op orde zijn. Tevens werk je nauw samen (zowel thematisch als ad-hoc) met de toezichthouder illegale bouw en gebruik. Tenslotte geef je op woon- en bouwtechnisch gebied informatie aan inwoners, bedrijven en instellingen.

Hoe ziet het team eruit?
Je werkt in een hard werkend en ambitieus team met collega’s, die van elkaar leren en taakverantwoordelijk zijn. Er is een goede informele werksfeer met korte interactieve lijnen tussen de medewerkers en het management. Binnen deze uitdagende functie is voldoende ruimte voor je eigen inbreng en je creativiteit wordt op prijs gesteld.

Wat vragen wij?

  • Minimaal een hbo-opleiding (HTS bouwkunde of vergelijkbaar) en aantoonbaar ruime ervaring in het vakgebied;
  • Kennis en ervaring op het gebied van het omgevingsrecht is een pré, evenals de diploma’s ABW 1&2;
  • Je kunt projectmatig, resultaat- en klantgericht werken;
  • Je bent in staat om het werk zelfstandig en efficiënt te organiseren;
  • Sterke communicatieve vaardigheden;
  • Competenties: samenwerken, omgevingssensitiviteit, proactief, een relatiebouwer en organisator.

Wat bieden wij?
De gemeente Bloemendaal biedt jou afwisselend en uitdagend werk wat vernieuwend, verfrissend en verassend is. Werk waarin je jezelf kan blijven ontwikkelen. We doen dit in een moderne werkomgeving. Daarnaast zijn er voldoende trainings- en opleidingsmogelijkheden.
De functie is voor 32 tot 36 uur per week en is voorlopig gewaardeerd in salarisschaal 9 (max. € 3.749,- op basis van een 36-urige werkweek) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Definitieve functiewaardering vindt in 2018 plaats. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Ben je geïnteresseerd?
Als jij getriggerd bent door het lezen van deze informatie en als je denkt dat jij de juiste persoon voor deze superleuke plek bent, solliciteer dan uiterlijk zondag 17 december via onderstaande knop Direct solliciteren t.a.v. Hans Egthuijsen.

Heb je vragen?
Voor meer informatie over het team of de selectieprocedure kun je contact opnemen met Hans Egthuijsen, teammanager Inwoners en Ondernemers Vergunningen, 023-5225605, of via email h.egthuijsen@remove-thiss.bloemendaal.nl

Achtergrond
Het team Inwoners en Ondernemer Vergunningen streeft ernaar dat klanten alle (fysieke) vergunningen bij één loket kunnen aanvragen. Het toezicht en de handhaving hierop vinden onder meer plaats vanuit de invalshoeken milieu, bouw, algemene plaatselijke verordening en brandpreventie. Duidelijkheid, kwaliteit, en snelheid staan hierbij centraal. De focus voor de komende periode is gericht op het verder ontwikkelen van het team met als doel te groeien naar een efficiënte en professionele organisatie. Sleutelwoorden daarbij zijn: integraal werken, competentieontwikkeling en cultuurverandering. Het team is onderdeel van de afdeling Dienstverlening.