Vacatureoverzicht

Vacatures

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

max. 36 uur/ schaal 10

Ben jij een adviseur die het liefst bezig is op allerlei terreinen van ruimtelijke ordening?

Gemeente Bloemendaal is een prachtige, groene gemeente met belangrijke en verschillende landschappelijke en historische waarden die worden gekoesterd. Voor degene die zich wil ontwikkelen in ruimtelijke ordening en het vak in de meest brede zin van het woord wil uitoefenen is dit een prachtige kans. Door interne doorstroming en vertrek van een collega zoeken wij meerdere Beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening (36 uur, parttime is ook bespreekbaar).

Wat ga je als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening doen?
In deze zelfstandige en uitdagende functie ben jij onze adviseur op het brede terrein van ruimtelijke ordening. Binnen de functie vallen ook specifieke beleidsterreinen zoals planologie, volkshuisvesting, recreatie en toerisme. Je vertegenwoordigt de gemeente in regionaal overleg. Je stelt met je collega’s het ruimtelijk beleid op en adviseert het bestuur, initiatiefnemers en inwoners over dit beleid. Je gaat met initiatiefnemers in gesprek over ruimtelijke initiatieven en helpt daarmee het principeverzoek vorm te geven. Je begeleidt bestemmingsplanprocedures en je stelt overeenkomsten op met ontwikkelende partijen. Je hebt direct contact met het gemeentebestuur en met betrokkenen. Je gaat erop uit om informatie op te halen. In het samenspel met de betrokkenen probeer je voor elk plan of vraag de beste oplossing te vinden. Het organiseren van informatiebijeenkomsten kan hiervan onderdeel uitmaken. Kortom, het is een brede functie met veel eigen verantwoordelijkheid.

Waarom werken bij gemeente Bloemendaal?
Werken bij de gemeente Bloemendaal is uitdagend en inspirerend. Als beleidsmedewerker bij de gemeente Bloemendaal werk je in een overzichtelijke organisatie (ca. 180 medewerkers) waar iedereen elkaar kent en de lijnen kort zijn. De sfeer is informeel en je hebt directe contacten met de gemeentebestuurders. Dit betekent dat je vaak overlegt met de wethouder en hem/haar adviseert. Je krijgt dus veel verantwoordelijkheid. Het mooi gelegen gemeentehuis is verbouwd tot een modern flexkantoor. Je kunt er gratis parkeren en er is een station op loopafstand.

Samenwerking met de gemeente Heemstede
De gemeente Bloemendaal en de gemeente Heemstede werken ambtelijk samen. Sommige afdelingen zijn samengevoegd en andere afdelingen werken op een andere manier samen. De beleidsmedewerker ruimtelijk ordening werkt voor de eigen gemeente, maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking op. Dit kan inhouden dat je op onderdelen gevraagd wordt om werkzaamheden te doen voor de andere gemeente. Dit maakt het werkveld uitgebreider en uitdagender.

Hoe zit het team ruimtelijke ordening en projecten eruit?
Het team ontwikkelt ruimtelijk beleid en begeleidt ruimtelijke procedures en ontwikkelingen in Bloemendaal. Het team bestaat uit beleidsmedewerkers, planologen en projectmanagers. De komende periode wordt toegewerkt naar het implementeren van de Omgevingswet. Daarbij is integraal werken van groot belang naast de aandacht voor participatie. Het team is onderdeel van de afdeling Beleid. Meer informatie over de gemeentelijke projecten kan je vinden op www.bloemendaal.nl/projecten

Waar beschik je over?
- Relevante hbo- of wo-opleiding;
- Aantal jaren werkervaring in het vakgebied;
- Gevoel voor politieke verhoudingen;
- Uitstekende communicatieve vaardigheden;
- Goede adviesvaardigheden. Je bent een stevige gesprekspartner, omdat je directe contacten hebt met het bestuur en betrokkenen. Omgaan met tegengestelde belangen vind je een uitdaging;
- Het naar buiten gaan en initiatief nemen om in contact te komen gaat je goed af.

Wat bieden wij?
Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 16,8%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, uit laat betalen. De gemeente Bloemendaal investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op Anja Brandenburg, Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (023) 5225742 of Paul Dubbe, Afdelingshoofd (023) 5225590.

Reageren?
Solliciteer uiterlijk 8 april via Direct solliciteren onderaan deze pagina.