Vacatureoverzicht

Vacatures

Beleidsmedewerker Sociaal Domein (aandachtsgebied WMO)

36 uur/ schaal 10

Wil jij graag bijdragen aan een sociale en gezonde leefomgeving voor iedereen?

In de nieuwe bestuursperiode staat Bloemendaal voor de interessante opgave de transformatie van het Sociaal Domein verder vorm te geven. Er wordt een nieuw beleidsplan sociaal domein opgesteld. De context van de functie is volop in beweging. 

Hoe ziet het team Sociaal Domein eruit?

Het team Sociaal Domein van de afdeling Beleid (15 medewerkers) is een veelzijdig en dynamisch beleidsteam. Het team houdt zich bezig met de advisering over - en uitvoering van - beleid op de volgende terreinen: Jeugdwet, jeugdbeleid, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), ouderenbeleid, onderwijshuisvesting, lokaal onderwijsbeleid, leerlingenvervoer, sport, kunst & cultuur, kinderopvang, vrijwilligersbeleid, mantelzorgbeleid, lokaal gezondheidsbeleid en subsidiebeleid. Het Wmo-loket, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeentelijke logopedistes maken onderdeel uit van het team. Het team bevindt zich in een fase van doorontwikkeling en verdere professionalisering. Functies binnen het team groeien steeds meer toe naar generalistische beleidsfuncties.

Wat ga je als Beleidsmedewerker Sociaal Domein doen?

Je adviseert het college en collega’s over beleid en uitvoering van de Wmo, vanuit een integrale focus op het sociaal domein;

 • Je adviseert over beleid op het gebied van wonen. Je volgt de landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze door naar het gemeentelijk beleid;
 • Je leidt zelfstandig projecten;
 • Je bent voorzitter van het sociaal team, bestaande uit de gemeente en een aantal externe partijen zoals woningcorporaties en politie. Je coördineert de overleggen die maandelijks plaatsvinden;
 • Je neemt deelt aan contractonderhandelingen en -beheer op het gebied van de Wmo;
 • Je onderhoudt contacten met gecontracteerde en gesubsidieerde partners; 
 • Je treedt op als vervanger van de coördinator van het Wmo-loket, en vanuit die rol geef je leiding aan het loket team van Wmo-consulenten en neemt beslissingen over (complexe) casuïstiek.

Waar beschik je over?

We zoeken een beleidsmedewerker met een moderne visie op het sociaal domein en de eigen rol daarin. Je bekijkt vraagstukken vanuit een helikopterview. Het perspectief van de Bloemendaalse samenleving staat centraal. Je hebt een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar de praktijk, en hoe deze te vertalen naar goed beleid (en vice versa). Je ziet ook waar beleid niet past. Je houdt het resultaat voor de samenleving steeds voor ogen; dit is leidend bij alles wat je doet. Je bent op elk beleidsterrein inzetbaar en benadert opgaven in het sociaal domein met kennis van zaken én integraal. Je bent een stevige gesprekspartner en een verbindende kracht tussen inwoners, professionele instellingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Verder beschik je over: 

 • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
 • Ervaring binnen het sociaal domein;
 • Resultaatgerichte werkhouding;
 • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
 • Het vermogen om je snel aan veranderende omstandigheden aan te passen. 

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 16,8%. De gemeente Bloemendaal investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Richard Vernooij (teamcoördinator sociaal domein). Zijn telefoonnummer is 023 – 522 5598, of stuur een mailtje naar r.vernooij@bloemendaal.nl. 

Reageren?

Solliciteer dan uiterlijk zondag 22 april via Direct solliciteren t.a.v. Richard Vernooij. Wij kijken uit naar je reactie!