Vacatureoverzicht

Vacatures

Functioneel Beheerder

32-36 uur/ schaal 9

Ben jij een vernieuwer en wil je het functioneel beheer professionaliseren?

Verdergaande digitalisering zorgt dat wij steeds afhankelijker worden van alle applicaties. Het functioneel beheer wordt steeds belangrijker om een goede kwaliteit van dienstverlening te blijven leveren. Vanwege deze ontwikkelingen breiden wij ons team nu uit met twee functioneel beheerders. Als Functioneel Beheerder werk je zowel voor de gemeente Heemstede als voor de gemeente Bloemendaal. Zodoende heb je een breed werkveld. Binnen onze organisaties zijn er korte lijnen. Je bent overal direct bij betrokken en je hebt dus ook invloed. Doordat je op zo’n breed terrein werkt kun je ook je technische kennis goed inzetten.  

Je taken

Je hebt de gemeentebrede applicaties in beheer. Je lost voortdurend problemen op. Toetsen, testen en zorgen dat de gebruikte hulpmiddelen goed werken. Elke transitie vraagt een grondige voorbereiding voor een probleemloze ingebruikname van een nieuwe of gewijzigde functionaliteit. Je zorgt voor relevante documentatie voor het informatiesysteem (procedures, werkinstructies, handleidingen, autorisatiematrix, testplan en dergelijke). Je bent als functioneel beheerder de eerste contactpersoon naar de leverancier van de applicatie. Op het gebied van privacy ga je ook een grote rol spelen. Wie mag wat op grond van zijn functie/rol zien binnen de applicatie. Je signaleert dit en spreekt de afdelingen daarop aan. Je bent opdrachtgever richting automatisering. Je werkt met o.a. Corsa, Verseon, Gemeente Oplossingen, ServiceBussen (Pink en Jnet). Ons applicatielandschap is nog volop in beweging, je werkt op een heel breed terrein.

Je team

De afdeling Informatisering heeft verschillende teams; Documentaire informatisering en archief, projecten en architectuur, GEO informatie- en applicatiebeheer en informatiemanagement en informatiebeveiliging en Web/Mozard. Applicatiebeheer gaat onderdeel uitmaken van het team projecten en architectuur en bestaat op dit moment uit 2 medewerkers.

Waar beschik je over?

  • Een afgeronde hbo opleiding op het gebied van ICT en een aantal jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een gemeente.
  • Ruime ervaring met functioneel beheer van organisatiebrede applicaties en een goede technische basis.
  • Ruime kennis van en ervaring met het werken met databases (Oracle en MS-SQL, Progress is een pré).
  • Ruime kennis van Windows Server omgevingen, netwerken (tcp/ip, routers, firewalls etc.)
  • Bekend met datakoppelingen (StUF, API).
  • Bekend met ITIL en BiSL
  • Je bent klant- en servicegericht en kunt goed inspelen op veranderingen. Met goede communicatieve vaardigheden weet je belanghebbenden te betrekken bij implementatie- en wijzigingstrajecten.
  • Je bent een teamspeler. Het werk vraagt intensieve samenwerking, kennis delen en de werkwijzen goed op elkaar afstemmen.

De gemeente Heemstede en de gemeente Bloemendaal werken ambtelijk samen

Dit betekent dat je voor beide gemeenten werkt. Dit doe je vanuit de vervlochten afdeling Informatisering met collega's van de beide gemeenten. Lees hier meer over de samenwerking van onze twee gemeenten.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en uitdagende functie bieden wij een salaris van maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9, o.b.v. van 36 uur p/w). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren. Je krijgt in deze zelfstandige functie volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en je kennis verder uit te breiden. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Nanda Stalpers, teamleider informatisering. Haar telefoonnummer is (023) 522 55 92.

Solliciteren?

Solliciteer uiterlijk 16 juli 2018 t.a.v. Nanda Stalpers via Direct solliciteren, hieronder. Wij kijken uit naar je reactie!