Vacatureoverzicht

Vacatures

Trainee ‘Adviseur bestuur/directie’

36 uur/ schaal 9

Wil jij een adviserende, bewakende en verbindende rol als bestuursadviseur in gemeente brede processen, waarbij je volop in de dagelijkse dynamiek van bestuur en organisatie staat? Sta je sterk in je schoenen, ben je een verbinder en kun je sturen op processen? Solliciteer dan nu op onderstaande startopdracht bij het unieke tweejarige traineeship van de Metropoolregio Amsterdam!

De context 

Met 23.000 inwoners is het mooie Bloemendaal een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 180 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort.

De gemeenten Bloemendaal en Heemstede werken ambtelijk samen. Sommige teams zijn samengevoegd en andere teams werken op een andere manier samen. Als trainee maak je deel uit van het team P&O, een samengevoegd team dat voor beide gemeenten werkzaam is.

Beide gemeenten willen met andere gemeenten samenwerken om zich te ontwikkelen. Je hebt oog voor de samenhang met de verschillende portefeuilles en beleidsterreinen en beweegt flexibel mee met actuele ontwikkelingen. Je houdt je vast aan de planning en voortgang van dossiers met langere adem. Je zult moeten inspelen op lange termijn trends en ontwikkelingen en deze vertalen naar keuzes voor bestuur en organisatie. Je verwerft kennis van zowel binnen als buiten de organisatie en bent in staat om een goed netwerk op te bouwen en te onderhouden. 

De startopdracht 

Als trainee ondersteun je verschillende (bestuurs)programma’s en thema’s: 

 • Ondersteuning en coördinatie MRA inhoud binnen de gemeente.
 • Organisatiebrede afstemming in samenhang met strategische vraagstukken.
 • Bijdragen versterking innovatiekracht (werkprocessen, werkmethoden, dienstverlening).

Je bent een bestuursadviseur die bij de gemeente de processen goed in kaart brengt en ervoor zorgt dat de processen efficiënt en volgens de nieuwe trends en ontwikkelingen verloopt. Verder verbeter je het beleid op basis van feiten. Vanwege verschillende processen die nog niet geheel soepel lopen, is de gemeente Bloemendaal op zoek naar iemand die in staat is processen op gang te krijgen en in gang weet te houden. Politieke sensitiviteit is dan ook noodzakelijk.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Jij kunt je goed inleven en je hebt politiek bestuurlijke sensitiviteit. 
 • Daarbij kan je als adviseur omgaan met druk, belangentegenstellingen en weerstand. 
 • Aanspreken en feedback geven is voor jou vanzelfsprekend, je geeft ook ongevraagd advies.
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding (bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie).
 • Je beschikt over zelf startend vermogen en innovatiekracht.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week. 
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen. 

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder, onder vermelding van: Traineeship Adviseur bestuur/directie’ gemeente Bloemendaal. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

N.B. gebruik alleen de bovenstaande link om te solliciteren. De link onderaan deze pagina s.v.p. niet gebruiken.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder, adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12738372. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. 

Heb je vragen over het traineeship? Neem dan contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@remove-thiss.traineepoolmra.nl  of bel naar 06-20346455. 

Over het traineeship Metropoolregio Amsterdam

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de 9 deelnemende organisaties, plek aan 19 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. In een periode van twee jaar ga je werken en leren bij 3 verschillende organisaties. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na tien maanden ga je twee keer zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie werken en leren.

Lees hier meer over de Traineepool Metropoolregio Amsterdam