Vacatureoverzicht

Vacatures

Juridisch Adviseur

34 uur/ schaal 10A

Ben jij een ervaren jurist? Wil jij aan de slag in een uitdagende adviesfunctie én voor onze bezwaarschriftencommissie?

Wat ga je doen als juridisch adviseur?

Je werkt in het team Juridische Ondersteuning van de afdeling Beleid. Als juridisch adviseur lever je een bijdrage aan de bestuurlijk-juridische kwaliteit van de gemeente. Je bent een adviseur en een vraagbaak voor het bestuur en de ambtelijke organisatie. Ook werk je samen met je team aan complexe bestuurlijk-juridische vraagstukken.

Daarnaast fungeer je als secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Je verzorgt de administratie en planning van inkomende bezwaarschriften. Tevens verricht je, samen met een aantal collega’s, de inhoudelijke ondersteuning ten behoeve van de bezwaarschriftencommissie. Je bereidt de zittingen van de commissie voor. Ter voorbereiding van de zittingen check je of de juiste informatie tijdig en compleet beschikbaar is. Je stemt af met alle betrokkenen binnen het bezwarenproces. Je stelt de conceptadviezen van de commissie op binnen de afgesproken termijnen.

Waar beschik je over?

Wij zoeken een juridisch inhoudelijk zwaargewicht met ruime kennis van de juridische onderwerpen die spelen binnen een gemeente (zoals Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid van bestuur, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Participatiewet). Je bent flexibel ingesteld, integer en klant- en servicegericht. Je bent een proactieve en prettige collega, die weet van aanpakken, afspraken nakomt en realistisch kan plannen. Daarnaast ben je betrokken bij het werk en deel je waar nodig relevante informatie met collega’s en/of de commissie. Nauwkeurigheid en stressbestendigheid zijn belangrijke eigenschappen in deze functie.


Verder beschik je over:

Een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau;

Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie en complexe (overheids)omgeving;

Analytische vaardigheden, relevante juridische kennis, 

Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en een goed inlevingsvermogen;

Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van max. € 4.541,-- bruto per maand (schaal 10A, bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. De gemeente Bloemendaal investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone.

Bij het gemeentehuis kun je gratis parkeren.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Callenfels, coördinator team juridische ondersteuning (023-5225736) ) of Paul Dubbe, hoofd afdeling Beleid (023-5225590).

Wil je reageren?

Heb je interesse, solliciteer dan vóór 7 januari 2019 via Direct solliciteren. Wij kijken uit naar je reactie!

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is één van de mooiste gemeenten van Nederland, omgeven door duinen en groen. Met 200 collega’s werken we vanuit een modern flexkantoor. We werken samen met de regiogemeenten, met name met Heemstede en Haarlem. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Veel functies zijn generalistisch met een breed takenpakket en veel eigen verantwoordelijkheid. Onze kernwaarden zijn: lef, nieuwsgierig en trots! Word jij onze nieuwe collega?