Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Solliciteer uiterlijk dinsdag 23 april
Overveen 32 uur 3.558 - 5.247

Wil jij graag bijdragen aan de sociale samenleving in onze gemeente? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je als beleidsmedewerker Sociaal Domein doen?

Als beleidsmedewerker Sociaal Domein adviseer je het college en collega’s over beleid met betrekking tot verschillende onderwerpen binnen het sociaal domein. Jouw aandachtsgebied is in ieder geval Welzijn, BloemendaalSamen, vrijwilligerswerk, mantelzorg en toegankelijkheid. Daarnaast onderhoud je contacten met grote subsidiepartijen (op het gebied van Welzijn en Wmo) en stuur je in account- en contractgesprekken op de afgesproken resultaten. De beleidsterreinen zijn niet in beton gegoten, vandaar dat we iemand zoeken die affiniteit heeft met het sociaal domein in brede zin.

Je volgt landelijke en regionale ontwikkelingen en vertaalt deze naar lokaal beleid. Daarnaast onderhoud je de contacten met externe (subsidie)partijen en bewaak je de voortgang. Wanneer een onderwerp een gemeente-overstijgend karakter heeft vertegenwoordig je de gemeente Bloemendaal in het regionaal overleg. In onze organisatie zijn de lijnen kort en krijg je de ruimte om zelf ideeën te ontwikkelen over nieuw beleid. 

Kortom, je levert een belangrijke bijdrage aan het sociaal beleid van onze gemeente! Word jij onze nieuwe collega?

Hoe ziet het team Sociaal Domein eruit?

Ons team bestaat uit 17 collega’s. Als dynamisch beleidsteam houden we ons bezig met de advisering over - en uitvoering van - beleid op de terreinen Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), welzijn, jongerenwerk, onderwijshuisvesting, lokaal onderwijs, leerlingenvervoer, sport, kunst & cultuur, kinderopvang, vrijwilligers, speelplaatsen, toegankelijkheid, mantelzorgers, gezondheid, veiligheid en subsidies. De samenwerking in ons team is prettig en we vinden het belangrijk om in gezamenlijkheid naar sociale vraagstukken te kijken en een integrale aanpak te kiezen.

Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. En ben jij jonger dan 35 jaar? Dan kan je ook deelnemen aan de activiteiten die de Jonge Ambtenaren organiseren. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal.

Waar beschik je over?

Bij voorkeur ben je een ervaren beleidsmedewerker (minstens één jaar ervaring), die nauwkeurig en gestructureerd werkt en integraal denkt. Verder beschik je over: 

  • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
  • Affiniteit of ervaring binnen het sociaal domein en bij voorkeur ervaring met het beleidsterrein welzijn en/of Wmo;
  • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit. 

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 32 uur per week in het hart van het sociaal domein;
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met daarna uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring. Voor echte starters geldt aanloopschaal 9, maximaal € 4.752,-- bruto per maand;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met de coördinator van het team: Stef Brinkman (023- 522 5511).

Reageren?

Solliciteren kan tot en met 23 april. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 1 mei tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Wij kijken uit naar je reactie!

Locatie: Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Stef Brinkman van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.