Ga direct naar de content
Gemeente Bloemendaal

Programmamanager wonen, opvang en huisvesting kwetsbare doelgroepen

Solliciteer uiterlijk dinsdag 23 april
Overveen 32 - 36 uur 5.008 - 6.777

Wil jij werken aan de opvang en huisvesting van kwetsbare doelgroepen? Wil je een belangrijke rol spelen in het realiseren van deze opgave in onze gemeente? Dan is dit de baan voor jou!

Over het programma ‘Wonen, opvang en huisvesting kwetsbare doelgroepen’

De gemeente heeft de taak om opvangplekken te organiseren voor vluchtelingen en asielzoekers. Ook heeft zij de taak om huisvesting te verzorgen voor statushouders en andere (kwetsbare) doelgroepen zoals jeugdigen die uitstromen uit een jeugdzorginstelling of senioren met een zorgaanvraag. Al deze taken worden gebundeld onder de noemer ‘Wonen, opvang en huisvesting kwetsbare doelgroepen’. Alle taken binnen dit programma, of het nu gaat om het zoeken van geschikte locaties, het beheer, de locatiebegeleiding of de integratie in de wijk, worden uitgevoerd door drie verschillende werkgroepen waar jij de trekker van wordt.

Wat ga je als programmamanager doen?

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de opgave rondom de huisvesting en opvang van kwetsbare doelgroepen en benader je vanuit een integrale blik het vraagstuk. Je draagt zorg voor opvangplekken voor vluchtelingen, huisvesting van statushouders en voldoende plekken voor andere kwetsbare doelgroepen. Je bewaakt de onderlinge relaties tussen de werkgroepen en zorgt voor de samenhang van onderliggende projecten en ontwikkelingen. Ook coördineer je de inhoudelijke werkzaamheden binnen het programma en ben je eerste aanspreekpunt voor collega’s. Daarnaast rapporteer je over de voortgang van verschillende projecten aan de kerngroep en het bestuur. Ook ben je verantwoordelijk voor de communicatie en de participatie binnen het programma. Hierbij word je ondersteund door team communicatie en de beleidsuitvoerend medewerker. Kom jij ons programmateam versterken?

Waarom werken bij Bloemendaal?

Bloemendaal is een prachtige groene gemeente met een nationaal park om de hoek en Haarlem en Amsterdam op een steenworp afstand. Verspreid over 5 kernen zijn de 23.000 inwoners van de gemeente altijd dichtbij. Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor al die mensen. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, want de communicatielijnen zijn kort. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Zo voel je je snel thuis bij Bloemendaal!

Waar beschik je over?

  • Bij voorkeur heb je kennis en er ervaring met de wettelijke taken rondom opvang en/of wonen binnen een gemeente. Verder beschik je over:
  • Een relevante opleiding of werkervaring op hbo/academisch niveau:
  • Kennis en ruime praktijkervaring met projectmatig of programmatisch werken, project-, proces- en contractmanagement (minimaal 3 jaar);
  • Financieel inzicht;
  • Goede adviesvaardigheid richting (bestuurlijke) opdrachtgevers.

Wie ben jij?

  • Je bent iemand die initiatieven neemt, snel schakelt en stevig in je schoenen staat;
  • Je krijgt energie van het politiek-bestuurlijke spel;
  • Je bent gewend om je te bewegen in een complexe bestuurlijke omgeving;
  • Je beschikt over een stevige en op samenwerking gerichte persoonlijkheid;
  • Je kan goed omgaan met belangentegenstellingen in een divers en politiek krachtenveld;
  • Je communiceert gemakkelijk met inwoners uit de gemeente en diverse professionals van binnen en buiten onze organisatie.

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 32-36 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 6.777,-- (functieschaal 12) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Eva Smit (domeinmanager sociaal), telefoonnummer 06-17988020.

Reageren?

Leuk! Solliciteren kan tot en met dinsdag 23 april 2024. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 1 mei tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Wij kijken uit naar je reactie!

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy. 

Locatie: Overveen

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Eva Smit van Gemeente Bloemendaal

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij gemeente Bloemendaal

Staat jouw ideale baan er nog niet tussen? Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste vacatures van gemeente Bloemendaal via het job alert.